Costică Macaleţi – Se poate întâmpla să se blocheze activitatea de depozitare a gunoiului

bdr

Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat astăzi că va convoca o nouă şedinţă a deliberativului judeţean pentru a fi dezbătut proiectul vizând majorarea tarifelor la salubrizare. „În unele situaţii, chestiunea politică trebuie făcută de aşa natură ca să nu blocăm unele activităţi. Se poate întâmpla să se blocheze activitatea de depozitare a gunoiului. Asta ar fi o primă consecinţă. A doua să ne acţioneze în justiţie prestatorul de serviciu şi cel mai mare risc este să plătim o corecţie financiară pentru că este un proiect european. Sper ca în final să avem cvorum şi votul necesar. Colegii de la PNL au înţeles şi au spus că da, dar se pare că au ambalat aceste chestiuni politic şi nu mi se pare corect”, a declarat Costică Macaleţi.

Oficialul a arătat că master planul pe deşeuri a fost iniţiat de vechea conducere a CJ, judeţul Botoşani fiind printre primele din ţară care au implementat un astfel de proiect.

„Sigur că pot fi discuţii legate de activitatea în sine, dar uşor – uşor, cred că lucrurile vor funcţiona aşa cum trebuie. Sunt lucruri care le putem reaşeza în timp, dar nu putem să ne abatem de la master plan, pentru că este pe bani europeni şi nu putem să deviem lucrurile altfel”, a afirmat Costică Macaleţi.

Preşedintele CJ a mai afirmat că majorarea tarifelor la salubrizare este legală şi nu va presupune un efort financiar suplimentar pentru botoşăneni.

Costică Macaleţi a convocat astăzi o şedinţă extraordinară a deliberativului judeţean, însă proiectul vizând majorarea tarifelor la salubrizare nu a fost dezbătut din lipsă de cvorum.

Deja ai votat!