Se încing spiritele la vârful PSD Botoşani

0

Şedinţa tensionată de la PSD de luni seară s-a lăsat cu o cerere de demisie şi un scenariu care să demonstreze că actualul preşedinte interimar este susţinut din teritoriu pentru poziţia sa pro-Dragnea. Un comunicat de presă transmis de către structura de comunicare a organizaţiei botoşănene social-democrate arată că CEJ i-a cerut, cu unanimitate de voturi, deputatului Mihaela Huncă „să facă un act de demnitate şi să renunte la mandatul de deputat pe care l-a obţinut pe listele PSD”, aceasta anunţând că se retrage din organizaţie. Totodată aceeaşi structură a cerut ferm parlamentarilor PSD „să susțină programul de guvernare şi să adopte în Parlament în continuare toate proiectele legislative necesare îndeplinirii acestuia.” Vizat aici este deputatul Răzvan Rotaru care a lansat în spaţiul public o serie de critici la adresa modului în care este PSD condus de la centru.
Întocmai după modelul preşedintelui naţional Liviu Dragnea, senatorul Doina Federovici, şeful interimar al social-democraţilor botoşăneni, nu apare deloc în comunicatul de presă referitor la subiectele şi deciziile de luni seară. Declaraţiile din materialul transmis presei sunt ale unor primari din judeţ precum Dorin Alexandrescu, primarul de Dorohoi, Relu Târzioru, edilul şef de la Săveni, sau Aurel Ştefan, primarul comunei Vorona. Toţi trei, primari populari, aceştia au fost selectaţi pentru a se demonstra că poziţia pro-Dragnea a senatorului Federovici nu este singulară.
În ceea ce priveşte cererea de demisie a deputatului Huncă, replica aceasta nu a întârziat să apară, botoşăneanca delimitându-se încă o dată, pe pagina de socializare, de ceea ce a ajuns conducerea PSD: „o structură autoritară, dezinteresată de români, fascinată de beţia puterii şi de propriile interese” şi că drumul pe care se merge la centru „nu este drumul dezvoltării României, asumat în campania electorală, care trebuie să definească social-democraţia.”

+0 -0
se încarcă...