Cătălin Flutur i-a îndemnat pe botoşăneni să voteze pentru familia tradiţională

Cătălin Flutur, primarul municipiului, i-a îndemnat pe botoşăneni să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, care va avea loc pe 7 octombrie.

Edilul a anunţat şi cum va vota la referendum. „Nu pot să mă poziţionez decât într-un singur mod. Oamenii să meargă la vot şi să voteze pentru familia tradiţională”, a mai precizat edilul.

Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie (CpF). Trei milioane de români au susţinut prin semnătură această iniţiativă.

Pe 7 octombrie, românii vor trebui să spună dacă sunt sau nu de acord ca familia să fie definită că uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, şi nu căsătoria liber consimţită între soţi, cum este acum.

Pentru ca rezultatul referendumului să fie recunoscut, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 30% dintre alegători. Jumătate dintre cei prezenţi la urne, adică aproximativ trei milioane de români, ar trebui să ceară schimbarea Constituţiei şi redefinirea noţiunii de familie.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi în plenul Senatului. Iniţiativa cetăţenească  a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori „pentru” şi 13 „contra”. Şapte senatori s-au abţinut.

Deja ai votat!