Accident grav la cules de nuci

0

Bărbat în stare gravă la Iaşi după un accident la cules de nuci. Acesta a căzut dintr-un nuc după ce creanga s-a rupt sub el, suferind multiple traumatisme şi a fost trimis la Iaşi. Incidentul nefericit a avut loc pe marginea drumului judeţean ce străbate localitatea Vorona, în momentl în care bărbatul de 30 de ani s-a suit într-un nuc de pe marginea şoselei pentru a culege câteva fructe. La un moment dat însă, creanga de sub el a cedat şi bărbatul a căzut de la aproape patru metri, în căder lovindu-se şi de altă creangă.

Câţiva vecini i-au sărit în ajutor, sunând la 112, iar la faţa loculoui a fost trimis echipajul de Terapie Iintensivă Mobilă al SMURD, care i-a acordat primul ajutor la faţa locului şi l-a transportat la spital. „Pacientul prezenta un politraumatism prin cădere de la înălţime. A fost diagnosticatc cu hemopneumotorax bilateral, traumatism la nivelul coloanei cervicale, fractură C2, C3, C4, fiind direcţionat către o clinică de specialitate din Iaşi”, a precizat medicul specialist în urgenţe Elena Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Medicii spun că în fiecare an în sezonul de toamnă numărul accidenelor cu persoane căzute din copaci este în creştere comparativ cu sezonul precedent, iar traumatismele sunt din cele mai grave.

Deja ai votat!
se încarcă...