O nouă expoziţie la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

0

Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor găzdui, în perioada 16 – 30 septembrie, expoziția „Orizonturi dispărute”, cu lucrări realizate de  artistul plastic Lila Lungulescu. Vernisajul va avea loc duminică, începând cu ora 11.30. Expoziţia va fi prezentată de Ana-Maria Ovadiuc, membru al Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Iaşi.

Lila Lungulescu se află la prima expoziţie personală, rezultat al unui proiect de cercetare  având ca temă arta pe drumul mătăsii – proiect desfășurat pe parcursul a doi ani, perioadă în care a urmat cursurile de master – pictură în cadrul Facultăţii de arte plastice și design Iași. Expoziţia reuneşte peste 50 de lucrări, ulei pe pânză și colaj.

„Picturile configurează viziunea artistică, imaginarul vizual asupra lumii de dincolo de orizonturile pierdute, din perspectiva  mea artistică, creații care profilează pe pânză toate trăirile, frământările și zbuciumul meu  interior. Lucrările sunt în general expansive  și spaţiale, dezvăluind  tehnici cromatice și conferind privitorului dialogul direct dintre culoare și figurație. Atrasă fiind de peisajul deșertic și aspru al spațiilor aride de după orizonturile pierdute,  unde călătoreau caravanele încărcate de istorie, artă și religie, dorința mea a fost să redau  ținuturile biblice asemenea unui spectacol,  dar și ca o construcție severă , spațială”, spune artista.

Începând din anul 2015, Lila Lungulescu a avut lucrări în 50 expoziții de grup sau colective, în țară, dar și în străinătate (Botoșani, București, Suceava, Iași, Tokyo – Japonia). Artista a participat la tabere de creație și a fost premiată la diferite concursuri de pictură. Printre premiile obţinute se află Premiul de Excelență –  la proiectul-concurs  de artă grafică și fotografie „Imagine RO”, expoziție desfășurată în Tokyo, Japonia, iunie-iulie 2016, cu sprijinul Ambasadei României în Japonia; Premiul I, secțiunea pictură-grafică  – Expoziția  Internatională  de Arte Plastice și Decorative 2015 a Școlilor Populare de arte , Ediţia  a XXI-a; Diplomă la „Salonul internațional de vară” Asociația Iart (Internațional Artists România) şi Diploma aniversară 47 ani,  pentru merite deosebite și participări la concursuri  de artă naționale  și internaționale.

Deja ai votat!
se încarcă...