Botoşaniul rămâne fără locuri de veci

0
bty

Criza locurilor de veci din municipiul Botoşani se acutizează. La această dată mai sunt libere aproximativ 60 de locuri în Cimitirul Pacea şi 15 la Eternitatea. Deşi se vorbeşte de câţiva ani de amenajarea extinderii Cimitirului Eternitatea, lucrurile stagnează, răspunsul oficial fiind că documentaţia este în lucru la Serviciul Urbanism. Lângă Cimitirul Eternitatea, municipalitatea are aproximativ 7,5 hectare, dintre care pentru înhumări ar fi 6,5 hectare, iar restul pentru alei.

„Este o problemă cu locurile de înhumare. Lunar, în municipiul sunt în medie 50 de decese. Presiunea privind locurile de înhumare nu este foarte mare, deoarece multe familii au deja locuri concesionate”, a declarat Simion Drelciuc, director general al Urban Serv.

Pentru a rezolva această criză se ia în calcul identificarea mormintelor de care nu s-a mai îngrijit nimeni ani la rând. „Noi am început o activitate să identificăm locurile în cauză. Avem locuri de înhumare din 1960, unde nu a mai fost înmormântată o altă persoană şi nici nu s-au prelungit concesiunile respective. În cele două cimitire ar fi sute de astfel de locuri. Până la finele acestui an sperăm să avem o statistică finală”, a spus Simion Drelciuc.

Potrivit oficialului, dacă se va decide reconcesionarea acelor locuri, se va respecta o procedură strictă.

De câţiva ani, dat fiind numărul mare al solicitărilor, s-a decis să se concesioneze locuri de veci numai în caz de deces. Excepţie de la regulă au făcut 67 de locuri din extinderea Cimitirului Pacea, care au fost concesionate persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli grave, sau care nu mai au rude în Botoşani şi care au dorit să se ocupe personal de acele locuri.

+0 -0
se încarcă...