Demersuri pentru reabilitarea unui pod afectat de inundaţiile din vară

0

Municipalitatea botoşăneană a reuşit să găsească un specialist care să expertizeze podul aflat la intersecţia Săvenilor – Plopilor, pod afectat de inundaţiile abundente din această vară. Pentru refacerea podului primăria a primit un milion de lei de la Guvernul României, pe situaţii de urgenţă. „Zilele trecute a fost la Botoşani un expert specialist în poduri din beton armat, care a făcut verificările necesare expertizării acestui pod. Am găsit foarte greu acest expert, deoarece în zona Moldovei sunt foarte puţini specialişti în expertizare poduri din beton armat şi ei sunt foarte aglomeraţi în această perioadă”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Expertul a venit cu o echipă de ingineri şi a făcut verificările necesare, atât la pod, cât şi la partea de maluri, afectate şi acestea de precipitaţiile abundente.

„Au fost făcute ridicările topografice, studiile geotehnice şi urmează să fie întocmit şi un studiu hidrologic. L-am rugat pe expert să întocmească, dacă este posibil, cât mai rapid acest raport, pentru a putea trece la etapa a doua, proiectarea plus execuţia lucrărilor. Fiind vorba de o situaţie de urgenţă, voi discuta cu colegii de la departamentul de achiziţii, să se meargă pe procedura simplificată, pentru a putea cât mai repede să ne apucăm de execuţia propriu zisă”, a mai spus Marian Murariu.

Edilul a arătat că procedura trebuie urgentată pentru a putea fi folosiţi banii primiţi de la guvern.

+0 -0
se încarcă...