Lansare cu Victor Ponta a PRO România la Botosani

0

Ex-premierul Victor Ponta a fost luni la Botoşani pentru a lansa noua structură social-democrată. Alături de fostul ministru al agriculturii, Dan Constantin, Ponta a anunţat principalele obiective ale partidului ce se declară „anti-Dragnea dar nu şi anti-PSD, prioritare fiind oferirea unui guvern competent, obţinerea unui scor de 10% la alegerile europarlamentare, dar şi câştigarea prezindenţialelor viitoare, cu un candidat 100% social-democrat. După ce l-a numit, în urmă cu câteva săptămâni, pe Dumitru Chelaru, primarul de Pomârla, coordonator al organizaţiei judeţene, Ponta a sosit la Botoşani pentru a da startul campaniei de înscriere a botoşănenilor în noul partid. Lansarea a avut loc în sala de conferinţe a restaurantului Belvedere, câteva sute de participanţi demonstrând că sunt interesaţi de noua structură. Dintre actualii primari a fost de faţă doar Costel Romanescu, edilul de la Păltiniş, însă Victor Ponta a declarat că, deşi nu au fost prezenţi, sunt mulţi alţi primari ce se vor alătura PRO România. „Primarii se luptă pentru derularea sau finanţarea unor diverse proiecte şi a se afişa alături de noi îi poate costa mult, riscând ca actuala conducere a PSD să-i lase fără niciun ajutor.”, a explicat fostul premier. De faţă au mai fost foşti primari, precum Sergiu Lungu de la Dorohoi, dar şi persoane din aria de influenţă a deputatului Mihaela Huncă. Fost inspector şcolar general, acesta este o recentă achiziţie a PRO România, astfel explicându-se prezenţa în sală a directorului Liceului Sportiv, fostul soţ al deputatului, precum şi a unor foşti sau actuali angajaţi ai Inspectoratului Şcolar.
Dan Constantin a declarat că, în momentul de faţă, sunt peste 700 de botoşăneni ce şi-au exprimat intenţia de adeveni membri ai PRO România, partidul având uşa deschisă pentru toţi cei care, social-democraţi sau nu, politicieni sau nu, mai speră că România poate fi condusă de oameni capabili, fără abuzuri şi fără corupţie, însă având uşa închisă pentru cei care vor pleca din PSD „doar pentru că barca se scufundă”, cum s-a exprimat Victor Ponta.
Aşa cum au declarat liderii noului partid, CV-urile aspiranţilor vor fi analizate în perioada următoare, urmând ca aceştia să fie primiţi în PRO România în funcţie de profilul moral.

Deja ai votat!
se încarcă...