eleven + eight =

A password will be e-mailed to you.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a primit o primă tranșă de doze de vaccin antigripal. Dozele au ajuns la Botoșani, însă reprezintă un procent mic din necesar, respectiv 1200 de doze din 21.000 solicitate. Teodor Ferariu, directorul general al DSP Botoșani, a declarat că dozele au fost distribuite în spitale. „Distribuirea a început oricum mai devreme față de anii anteriori. În octombrie, vom primi o cantitate mai mare”, a menționat directorul executiv al DSP botoşani.
Vaccinul va fi administrat cu prioritate persoanelor cu afecţiuni cronice, persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, gravidelor, copiilor, persoanelor care lucrează în unităţile de ocrotire socială, cadrelor medicale din spitale.
În ceea ce priveşte persoanele care vor fi imunizate prin intermediul cabinetelor medicilor de familie, acestea vor fi în special cele aflate la risc, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC. „Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit”, arată Ministerul Sănătăţii. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...