Medicul veterinar rănit de explozia unui cazan a decedat la București

0

Bărbatul de 63 de ani, ars la începutul acestei luni de explozia unui cazan de țuică, a încetat din viaţă în spitalul din București. Acesta a fost transferat la o zi după incidentul nefericit, familia şi apropiaţii sperând până în ultima clipă că ar putea fi salvat. Din păcate, rănile grave suferite de la aburul încins care i-a ars pielea, au fost prea grave pentru organismul său.
Bărbatul a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost victima unui incident cumplit în gospodărie. Acesta se afla în curtea casei unui vecin împreună cu mai mulți prieteni. Vecinul acestuia prepara țuică la un cazan improvizat, iar ceilalți vecini preparau un grătar. La un moment dat, capacul de la cazanul sub presiune în care se prepara țuică a cedat, povocând un jet puternic de abur fierbinte. În momentul acela, victima era chiar în apropierea recipientului, fiind izbit în plin de jetul de abur. Imediat, ceilalți bărbați i-au sărit în ajutor, iar unul dintre aceștia a sunat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La fața locului a fost trimis un echipaj de prim ajutor al SMURD iar întâmpinare a fost trimis echipajul cu medic de terapie intensivă mobilă. Pacientul a fost preluat de echipajul timp și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe în stare gravă. „Victima prezenta arsuri de gradele II-III pe proximativ 40 la sută din suprafața corpului, fiind trimis la București conștient și stabil. Din păcate, în situaţii de acest fel, starea se poate altera foarte repede, din cauza leziunilor grave la nivelul pielii, existând riscul ca organele să cedeze rând pe rând”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.
În urmă cu șase ani, victima de ieri a fost lovită de o cumplită tragedie. Atunci, fiul și un nepot, alături de o altă tânără, au murit intoxicați într-un beci din localitatea Orășeni Deal. Cu vârste între 25 și 38 de ani, cei trei au fost găsiți căzuți unul peste altul chiar la intrarea în beci, din cauza uneu acumulări de monoxid de carbon. Mai mult, peste o lună cel care și-a dedicat întreaga viață familiei și profesiei de medic veterinar ar fi urmat să fie socru mare la un alt fiu de-al său.

+0 -0
se încarcă...