Mulţi botoşăneni îşi leagă speranţele de Centrul social de la Vovidenia

0
bdr

Mulţi botoşăneni aşteaptă cu interes deschiderea Centrului social care se construieşte în curtea Bisericii „Vovidenia”. Printre aceştia se regăsesc bătrâni bolnavi care nu mai au rude care să le poarte de grijă. „Cerinţe sunt, să dea Dumnezeu să nu fie. Toţi botoşănenii să fie bogaţi, sănătoşi, să nu mai fie orfani, sau femei alungate cu copiii de acasă de soţi violenţi”, a declarat preotul paroh Partenie Apostoaie. Potrivit acestuia, aşezământul a fost gândit pentru a face faţă nevoilor comunităţii deoarece sunt mulţi botoşăneni care au nevoie de ajutor, de la bătrâni bolnavi, până la copii orfani, copii foarte buni la învăţătură, dar care nu pot fi susţinuţi de familii, sau tinere mame. „Va fi o casă deschisă pentru toţi, aşa cum este şi biserica. Aici vin şi bătrâni, copii, vin şi tineri care au examene şi bătrâni care se luptă cu sărăcia şi oameni care se luptă cu boala, vin şi bucuroşi şi întristaţi, vin şi bogaţi, vin şi săraci. Centrul social va fi o prelungire a activităţii bisericii”, a explicat preotul Partenie Apostoaie.

Acesta a anunţat că se fac eforturi pentru ca în cel mai scurt timp să fie pus acoperişul, pentru ca după aceea să se treacă la recompartimentări, amenajări, dotări.

Centrul social are demisol, parter, etaj şi mansardă. Aici vor putea fi cazate aproximativ 60 de persoane nevoiaşe. Noul centru va avea cantină, sală de mese, spaţii de cazare, cabinete, dar şi o sală de conferinţe. Noua clădire a fost concepută ca un aşezământ multifuncţional.

„De fapt asta este biserica. Pe lângă rolul ei esenţial de a asigura relaţia cu Dumnezeu şi de a transmite harul lui Duhului Sfânt fără de care noi nu ne putem mântui şi misiunea socială este importantă. Pentru că şi liturghia de după liturghie este importantă, întâi ne împărtăşim cu cuvântul lui Dumnezeu, cu trupul şi sângele Mântuitorului Isus Hristos, după care ceea ce primim de la Dumnezeu oferim semenilor noştri”, a mai spus Partenie Apostoaie.

Noul centru a fost ridicat cu sprijinul financiar al municipalităţii botoşănene, cele mai multe fonduri fiind asigurate prin contribuţia botoşănenilor.

Deja ai votat!
se încarcă...