Investirea economiilor personale în monede virtuale, o potențială greșeală în 2018? (Publicitate)

Investirea economiilor personale în monede virtuale, o potențială greșeală în 2018?
Criptomonedele au captat atenția românilor începând cu anul 2017, mai ales că pe piața românească au apărut start-up-uri care se ocupă de tranzacționarea unor astfel de monede digitale. Bitcoinul, în special, a manifestat o ascensiune fulminantă anul trecut, atingând o cifră impresionantă, de aproximativ 19,000 de dolari. Unii oameni au făcut credite online pentru a achiziționa monede virtuale, în speranța că se vor îmbogăți peste noapte.
Alții au apelat la fonduri de investiții specializate pe tranzacționarea unor astfel de monede digitale, care au intuit explozia de pe piață, a unor monede precum Ethereum, Stellar, Litecoin, Dash sau Monero. Cu toate acestea, piața criptomonedelor nu mai este atât de bine poziționată în ceea ce privește investirea economiilor personale, datorită scăderii vertiginoase la tranzacționare de la începutul anului 2018. Mai merită să-ți investești banii economisiți într-o astfel de piață în 2018?
Investește în mod inteligent atunci când îți plasezi banii în achiziționarea de criptomonede!
Minimalizarea riscurilor este obiectivul celui care intenționează să-și plaseze banii pe piața de monedă digitală. Dacă ai reușit să faci economii și îți dorești ca banii tăi să nu rămână într-un cont de depozit, cu o dobândă foarte mică, care de cele mai multe ori nu acoperă nici comisionul lunar de administrare, atunci poți să îi investești în achiziționarea de monede virtuale. Totuși, pentru a nu te confrunta cu riscul de ați pierde investiția, este recomandat să începi cu o sumă mică, pentru a testa piața.
Alege o monedă care a manifestat o creștere constantă de-a lungul ultimelor 6 luni. Nu merge pe achiziționarea de Bitcoin, pentru că fluctuația primei monede digitale este foarte mare (dovadă fiind faptul că a urcat brusc până la aproximativ 19,000 de dolari, ca mai apoi să scadă rapid până la 10,000 de dolari, iar în septembrie 2018 să fie cotată la 6000 de dolari). Dacă vei alege în mod înțelept o nouă moneda virtuală care să beneficieze de un trend ascendent, o să ai parte de un randament al investiției care poate ajunge la valori astronomice.
Poți să îți investești banii economisiți într-o monedă deja existența și testată pe piață (valoarea acesteia este verificabilă zilnic pe piața de capital online dedicată criptomonedelor) sau poți investi banii într-o viitoare monedă digitală. Această posibilitate este oferită de către listarea la bursă a criptomonedelor prin intermediul procedurii https://blockgeeks.com/guides/initial-coin-offering (ICO). Ambele opțiuni trebuie verificate cu minuțiozitate pentru că, deși valoarea totală a pieței monedelor virtuale este de peste 500 de miliarde de dolari, nu există nicio garanție reală că investiția ta o să fie una de succes.
Cu toate acestea, piața criptomonedelor îi oferă unei persoane, care dispune de spirit de întreprinzător, vaste posibilități de a obține profit cu o investiție minimă. Acesta este unul dintre marile avantaje oferite de către o astfel de piață, pentru că dispui de diversitate în ceea ce privește opțiunile, dar și de posibilitatea de a verifica în mod amănunțit care sunt cele mai benefice monede virtuale. Investește întotdeauna în mod gradual și nu risca niciodată să-ți plasezi toate economiile pe o singură monedă digitală!

Publicitate

Deja ai votat!