Atenţie la infractorii voiajori. Recomandări de la poliţie

Valul de furturi comise de infractorii voiajori i-a determinat pe poliţişti să declanşeze o nouă campanie de informare în încercarea de a-i atenţiona pe botoşăneni asupra pericolelor şi să-i înveţe cum să reacţioneze. „Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe”, spun poliţiştii. Potrivit acestora, infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare. Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, poliţiştii botoşăneni recomandă:
– nu daţi curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi nu furnizaţi date cu privire la vecini sau alte persoane.
– nu daţi curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
– nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Deja ai votat!