Punct final şi muncă sisifică în controalele anuale ale APIA

0

După o perioadă în care au trebuit să lucreze inclusiv în week-end-uri şi de sărbătorile legale, specialiştii de la APIA anunţă că au finalizat controalele aferente anului 2018. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură– Centrul Judeţean Botoşani informează că în campania 2018 au fost controlaţi, prin deplasare pe teren, 882 fermieri cu un număr de 23.148 parcele pentru o suprafaţă de 53.864 ha, din totalul de 275.891 hectare de teren pentru care s-a solicitat ssubvenţie în anul 2018. Fără a oferi şi o explicaţie în acest sens, Mihai Bogdan Cîmpanu, directorul agenţiei botoşănene a prezentat recent o situaţie potrivit căreia Bucureştiul i-a lăsat pe botoşănenii de la APIA în acest an să facă verificările în teren şi nu prin teledetecţie, mărindu-le considerabil volumul de muncă. „APIA Botoşani este în primele 5 judeţe din ţară ca şi suprafaţă de teren supusă controalelor clasice, la faţa locului. Nu ştiu de ce s-a stabilit astfel, de la centru se iau aceste decizii.”, a declarat acesta.
Termenul de finalizare a acţiunii era 1 octombrie, conform calendarului activităţilor specifice Campaniei 2018, însă botoşănenii au tras tare şi au terminat controalele chiar mai devreme, pe 22 septembrie, aşa cum a transmis instituţia.
“În perioada următoare se continuă cu întocmirea rapoartelor de control şi introducerea în sistemul informatic a acestora, astfel încât toţi fermierii să poată beneficia de plata în avansa subvenţiilor, începând cu data de 16 octombrie 2018.”, se arată într-un comunicat de presă. (foto agrointel.ro)

+0 -0
se încarcă...