Zeci de liceeni cu păduchi

0
0

Deşi suntem în anul 2018, unii elevi de liceu arată că încă suntem departe de civilizaţie. Asta pentru că peste 130 de elevi, dintre care 26 de liceu, găsiţi cu păduchi la controlul DSP de început de an. Chiar şi după ce au fost timişi acasă să se spele, 25 dintre aceştia tot au fost găsiţi cu păduchi. Mai exact, 131 de elevi botoșăneni au fost găsiți cu păduchi, în urma triajului epidemiologic efectuat la început de an şcolar. Potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, controlul s-a efectuat în 239 de unităţi de învăţământ, fiind verificaţi prin triaj 33.845 de elevi.
Numărul elevilor găsiţi cu păduchi anul acesta şcolar este totuşi mai mic faţă de anul trecut, însă cu doar nouă cazuri. Ceea ce este cel mai grav, însă, este faptul că cei mai mulţi elevi cu păduchi au fost depistaţi în şcolile din mediul urban, 83 cazuri şi doar 48 în mediul rural.
Deși este rușinos, printre cei găsiți cu pediculoză se numără şi 26 de elevi de liceu, toţi, în afară de doi copii, fiind din mediul urban. 80 de elevi de școală generală și 23 de copii de grădiniță întregesc suma, şi în acste cazuri fiind vorba de mai mulţi copii cu păduchi la oraş decât la ţară.
În urma controlului au mai fost depistaţi şi 96 de elevi cu angine. Au mai fost câteva cazuri de micoze și 114 cazuri de boli infecţioase, în special viroze, în total fiind vorba de 382 de copii cu diverse afecţiuni.
Anul acesta nu a fost depistat niciun caz de scabie în şcolile botoşănene.

+0 -0

se încarcă...