Arestat la câteva zile de la eliberare

Un individ în vârstă de 37 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost arestat săptămâna aceasta, sub acuzaţia de tentativă de furt şi furt calificat, la numai câteva zile de la eliberarea din penitenciar. Suspectul, Marcel H., cu antecedente penale, intrase în atenţia anchetatorilor încă de luna trecută, însă procurorii au dispus iniţial plasarea lui sub control judiciar. Săptămâna aceasta, anchetatorii au solicitat înlocuirea măsurii cu arestul preventiv. Astfel, în baza probatoriului administrat, magistraţii Judecătoriei Dorohoi au decis arestarea lui, dar decizia a fost contestată la Tribunal.

Fără niciun fel de studii, Marcel H. a mai fost închis până acum de mai multe ori, pentru diverse fapte de natură penală, ultima dată întâmplându-se anul trecut. În fapt , individul obişnuieşte să cerșească în centrul municipiului Dorohoi și la cimitir cu ocazia sărbătorilor religioase. În dimineața de 25 mai 2017, fiind sărbătoarea de „Înălțarea Domnului”, bărbatul a mers la cimitirul orașului pentru a primi pomeni. În jurul orei 11 el a revenit în oraş, iar când a ajuns în parcarea din spatele blocului de locuințe nr. 5 bis, a acostat-o pe G.M. de 74 ani, căreia i-a solicitat un leu, iar în momentul în care a fost refuzat, a izbit-o de peretele balconului de la parterul blocului și a mușcat-o de mâna dreaptă, smulgându-i portofelul, fugind și abandonându-și sacoșa cu produse de patiserie, sarmale și un pahar din plastic.

Acuzat de tâlhărie, individul a fost arestat şi ulterior condamnat la un an şi patru luni de închisoare, fiind eliberat din penitenciar anul acesta.

Deja ai votat!