duminică, iunie 11, 2023
AcasăLocalTeatrul îmbracă haine de sărbătoare (Video)

Teatrul îmbracă haine de sărbătoare (Video)

Teatrul „Mihai Eminescu” se pregăteşte de sărbătoare. Potrivit celor precizate de Traian Apetrei, directorul instituţiei, în perioada 11 – 14 octombrie, vor fi organizate manifestări prilejuite de cea de a XIII-a ediţie a Zilelor Teatrului „Mihai Eminescu” în parteneriat cu Asociația Amfiteatru 2006 și cu sprijinul municipalității botoșănene.
Ediţia din acest an marchează şase decenii de la înfiinţarea Teatrului „Eminescu” – cu trupă proprie.
,,Venim cu această sărbătoare, iată ajunsă ajunsă la ediția a XIII-a, cu gândul de a face o reverență celor care au slujit scena botoșăneană, dar mai ales pentru a spune celor care vor să audă că în acest an, al Centenarului, teatrul a avut un rol cu totul deosebit și marcant în conturarea acestei Românii moderne. Teatrul a slujit limba română pentru că până la urmă noi marcăm în acest moment și împlinirea a 104 ani de când există clădirea teatrului Mihai Eminescu și 180 de ani de teatru în limba română”, a afirmat directorul Teatrului ,,Mihai Eminescu”, Traian Apetrei.

Pe 11 octombrie, începând cu ora 18.00, actorii botoşăneni vor prezenta spectacolul ,,Unchiul Vanea”, de A.P. Cehov, în regia Antonellei Cornici. După spectacol, vor urma mesajele adresate de oficialităţi şi colegi din alte teatre partenere şi ceremonia de acordare a unor însemne de preţuire pentru activitatea desfăşurată în slujba teatrului botoşănean. Tot atunci va fi lansat volumul „Spectacolul spectacolelor teatrului din Botoşani”, scris de Constantin Adam.

Pe 12 octombrie, programul sărbătorii va debuta tot la ora 18.00, cu spectacolul ,,Apus de soare”, de Barbu Ştefănescu Delavrancea, în regia lui Marius Rogojinschi. Amfitrionul serii va fi Stelian Preda ce va prezenta momente din cele două mandate de director al teatrului botoşănean, o lansare de carte şi un microrecital.

A treia zi de sărbătoare, 13 octombrie, va fi deschisă de spectacolul ,,Tu eşti Dumnezeul meu”, de Albert Gurney Jr. în regia Ludmilei Skipka. Amfitrionul serii va fi Alexa Visarion, director de onoare al Teatrului „Mihai Eminescu”. Tot atunci va avea loc o lansare de carte prezentată de Călin Ciobotari, după care va urmar decernarea premiilor Societăţii „Dialog”.

Pe 14 octombrie, actorii botoşăneni vor prezenta spectacolul ,,Zeul măcelului”, de Yasmina Reza, în regia artistică a lui Erwin Şimşensohn. Cele patru zile de teatru se vor încheia cu mesaje din partea reprezentanţilor teatrelor din Cernăuţi, Chişinău, Soroca şi Cahul, cu care Teatrul „Mihai Eminescu” a colaborat de-a lungul timpului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
19.6 °
17.8 °
91 %
1.8kmh
82 %
Dum
20 °
lun
13 °
mar
20 °
mie
24 °
joi
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...