spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAtacuri mafiote terminate în puşcărie

Atacuri mafiote terminate în puşcărie

ncendiatorii care au ţinut sub teroare municipiul Botoşani, în urmă cu câţiva ani, au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Astfel, Antonio Mihai Mănuca, în vârstă de 25 de ani, din Flămânzi, şi Alin Dibu în vârstă de 28 de ani, din satul Cotu, comuna Copălău, au fost condamnaţi la câte trei ani şi şase luni de detenţie pentru distrugere prin incendiere, iar cel care a pus la cale răzbunările, Alexandru Mihai Mitoşeriu, în vârstă de 29 de ani, din Botoşani, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru instigare la distrugere.
Hotărârea definitivă a fost pronunţată ieri de Curtea de Apel Suceava, după un proces care a durat aproape cinci ani. Astfel, după mai multe dezbateri şi amânări ale sentinţei, judecătorii au dispus reîncadrarea juridică a faptelor din mai multe infracţiuni într-o o singură infracţiune în formă continuată şi au redus pedepsele de cinci ani de puşcărie dictate iniţial de Judecătoria Botoşani.
În plus, cei trei incendiatori vor trebui să plătească şi o serie de daune către proprietarii maşinilor distruse, parte dintre acestea fiind plătite chiar în timpul procesului. Interesant este că unul dintre magistraţii din completul de judecată a făcut opinie separată şi a propus ca instigatorul Mitoşeriu să fie condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Patru maşini distruse

Anchetatorii au reţinut în sarcina celor trei distrugerea a patru maşini prin incendiere, fapte comise în perioada mai – iunie 2012, autoturismele aparţinând lui Răzvan Constantin Mihai şi Alexandru Oroşanu, ambii din Botoşani. Astfel primul autoturism incendiat a fost un BMW seria 7 parcat pe Aleea Parcului, care a luat foc pe 10 mai 2012. În noaptea imediat următoare au urmat alte două autoturisme, o Mazda şi un Audi A 6, toate aparţinând lui Răzvan Constantin Mihai, de 25 de ani, la fel ca şi BMW-ul. Cea de-a patra maşină incendiată a fost un Mercedes C 320, care a luat foc în noaptea de 12 spre 13 mai 2012, într-un garaj de pe Aleea Griviţa, după ce autorii au forţat inclusiv sistemul de închidere a garajului. De altfel, ranga cu care s-a intrat în garaj a fost descoperită ulterior la Antonio Mihai Mănuca, cel care ar fi incendiat maşinile. Metoda folosită – acesta stropea mai întâi autoturisme cu carburant, undeva la roţile din spate, după care le dădea foc.
Faţă de alţi doi suspecţi, Constantin Barbu, din Flămânzi şi Ioan Cristian Oloeriu, din Botoşani, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus disjungerea cauzei, ancheta urmând să continue în cazul lor. Suspecţii au fost deja trimişi în judecată în lipsă, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Botoşani.

Incendii produse din răzbunare

Acţiunile ar fi avut loc la comanda lui Ioan Cristian Oloeriu, considerat unul dintre capii grupării „Anaconda”, care s-ar fi ocupat cu traficul de persoane, care l-a contactat pe vărul său din Botoşani, rugându-l să pună în practică aceste răzbunări cu foc. La rândul său, Mitoşeriu i-a contactat pe ceilalţi doi, iar maşinile au fost incendiate rând pe rând, după acelaşi tipar, aproximativ la aceleaşi ore, incendiile necesitând intervenţia pompierilor.
Anchetatorii au reuşit să afle că pentru primele răzbunări cu foc incendiatorii ar fi fost răsplătiţi de Cristian Ioan Oloieriu, care ar fi trimis nişte bani din Italia tocmai în acest scos.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...