Investiţie importantă în comuna Roma

0
bdr

Realizarea reţelei de apă în comuna Roma a intrat în linie dreaptă. Viceprimarul Mihai Asiminicesei a declarat că a fost finalizată licitaţia vizând proiectarea plus execuţia lucrării. Câştigătorul licitaţiei are o lună la dispoziţe să întocmească proiectul, după care vor fi demarate lucrările. Valoarea investiţiei este de 8,6 de milioane de lei, fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. „Investiţia presupune realizarea reţelei pe cinci străzi în comuna Roma, o staţie de epurare şi aducţiunea de 9,5 kilometri, de la Cătămărăşti Deal. Lucrarea trebuie realizată în doi ani, dar sperăm să fie finalizată mai repede”, a explicat edilul.

Acest proiect este foarte aşteptat de localnici. „Noi avem şi abatorul de la Roma care are o mare nevoie de apă. Conducta până la Roma este dimensionată şi pentru comuna Nicşeni. Am ţinut cont şi de cerinţele lor şi ei pot veni să se racordeze în zona Teişoara. Am stabilit cu proiectantul să facă un cămin la Teişoara, pentru că nu era normal să realizeze şi comuna Nicşeni o nouă conductă de la Botoşani”, a afirmat Mihai Asiminicesei.

Autorităţile locale au în plan şi realizarea reţelei de canalizare, investiţie pentru care caută o sursă de finanţare. „În etapa a doua a proiectului vom extinde reţeaua de apă pe mai multe străzi din comună”, a concluzionat Mihai Asiminicesei.

+0 -0
se încarcă...