Regia de apă a uitat să-și plătească site-ul

Clienții Nova ApaServ care au încercat, începând de vineri, să plătească electronic facturile sau să transmită indexul de contor direct pe site-ul instituției au observat că pagina de web www.apabotosani.ro a regiei nu mai poate fi accesată, deci nu poate fi efectuată nici o operațiune.

Cei din conducerea instituției au oferit oferit niște explicații alambicate, despre cei care au accesat anterior site-ul și le-au rămas date în cache-ul computerului personal și, dintr-o cauză de browser, utilizatori au rămas nu se știe ce informații prin computer.

De fapt, explicația este mult mai simplă. După cum vedeți în imaginea ce însoțește acest articol, cei de la regia de apă au uitat să plătească taxa necesară pentru reținerea domeniului www.apabotosani.ro, iar plata anterioară expirase vineri, 12 octombrie. Imaginea este preluată de pe site-ul rotld.ro, care se ocupă de domeniile pe internet, adică de numele site-urilor.

Pentru a reține o denumire de site, trebuie plătită o taxă de administrare. Când perioada plătită expiră, denumirea unui site devine liberă de obligații și poate fi cumpărată de oricine. Valoarea taxei este de 14.38 euro pe an, fiind chiar mai mică dacă e achitată pe o perioadă mai lungă de un an.

Din fericire pentru ei, cei de la regia de apă s-au mișcat repede și vineri seara au reușit să reintre în posesia domeniului apabotosani.ro înainte ca acesta să fi fost cumpărat de altcineva, acțiune care le-ar fi cauzat mari probleme logistice și, mai ales, financiare, datorită faptului că cei care achită facturile online s-ar fi aflat în imposibilitatea de a plăti facturi, asta până regia și-ar fi luat o altă denumire de site.

Lucrurile vor intra în normal, luni dimineață, probabil, când cei de la regia de apă vin la muncă. Dar este posibil, dacă plătiți online facturile la apă, să fie necesar să vă ștergeți istorul de navigare pe internet, pentru a putea accesa din nou site-ul proaspăt plătit al regiei.

Deja ai votat!