Încă un botoşănean cu West Nile

Un nou caz de infecţie cu virus West Nile a fost confirmat pentru un pacient din Botoşani. Informaţia a fost oferită de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, care au precizat că este vorba de un bărbat de 46 de ani din judeţ.
Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar și nu există vaccin sau tratament antiviral specific. „Reamintim populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării, și anume protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelante, plase de protecție la ferestre”, a precizat ec. Teodor Feraru, director executiv în cadrul DSP Botoșani.
În urmă cu o săptămână, Direcția de Sănătate Publică Botoșani anunța că, la nivelul județului Botoșani, s-a înregistrat un deces cauzat de infecția cu virusul West Nile la un bărbat în vârstă de 71 de ani.
Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semn şi simptome cum ar fi febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături sau erupții cutanate, specialiştii în sănătate publică recomandă să vă prezentați la cel mai apropiat cabinet medical.
În cazurile severe, complicate care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecțiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome, cum ar fi rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, sau slăbiciune musculară.
Nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

Deja ai votat!