Salvatori puși pe drumuri pentru un sinucigaș inventat

foto arhiva - pompierii militari sunt cei care intervin în astfel de situații

Salvatori puși pe drumuri din cauza unui filmuleț de șantaj pe whatsapp. Un bărbat de 28 de ani i-a trimis mamei din Italia un film în care înghițea mai multe pastile, spunând că vrea să moară. Femeia a pus autoritățile pe drumuri, însă acesta era teafăr.

Totul s-a întâmplat miercuri noapte, când poliţiştii din Vorona au primit un apel de la o femeie care se află la muncă în Italia. Aceasta le-a spus oamenilor legii că fiul ei, în vârstă de 28 de ani, care locuieşte în Vorona, i-a spus că se sinucide. Pentru a fi mai covingător, acesta i-a şi trimis femeii un filmuleţ cu el în care înghiţea mai multe medicamente. Speriată, aceasta le-a dat poliţiştilor adresa şi i-a rugat să îi salveze băiatul de la o moarte ce ar fi putut fi cumplită.

Ajunşi la adresa indicată, oamenii legii au realizat că tânărul era blocat în casă, iar când l-au abordat, acesta le-a spus că refuză să le deschidă uşa. Pentru a se asigura, totuşi, că „sinucigaşul” era în afara oricărui pericol, poliţiştii au apelat la ajutorul pompierilor, pentru a debloca uşa, dar şi la un echipaj de la Ambulanţă, pentru a fi acordate eventuale îngrijiri medicale de urgenţă.

În cele din urmă salvatorii au ajuns la bărbatul de 28 de ani, care stătea bine mersi în casă şi îi aştepta. Acesta a fost consultat de cadrele medicale, care au apreciat că se afla în parametrii vitali normali, iar ulterior bărbatul a refuzat transportul la spital, fiind informată şi mama acestuia că era în afara oricărui pericol. „Au fost puse pe drumuri echipaje, s-au pierdut timp şi s-au consumat resurse pentru un caz, iar în acest timp un alt caz, real, poate ar fi fost pus în aşteptare”, a spus un cadru medical din Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Tânărul a refuzat să precizeze dacă a înghiţit sau nu pastile în scop suicidal şi ce pastile au fost.

Deja ai votat!