miercuri, mai 18, 2022
AcasăLocalSute de tineri au venit să îşi caute un loc de muncă...

Sute de tineri au venit să îşi caute un loc de muncă la Bursa locurilor de muncă

399 de botoşăneni, din care 363 absolvenţi, au participat ieri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) la Uvertura Mall. La deschiderea oficială a participat şi subprefectul Daniela Lozneanu. Peste 40 de angajatori au participat la această ediţie. Aceştia au pus la dispoziţie un număr total de 546 de locuri de muncă.
19 dintre absolvenţii prezenţi au fost angajaţi pe loc. Aceştia au ocupat posturi de manager, agent de securitate, vânzător, muncitor necalificat precum şi posturi în alimentaţia publică.
142 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea efectuării unei probe de lucru la sediul angajatorilor în perioada imediat următoare.
La bursă au participat şi elevi din clasele terminale, cărora li s-a oferit consiliere profesională şi sfaturi în alegerea unei cariere.
Pentru prima dată au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Tinerii au părut interesaţi de o carieră militară astfel că au solicitat cât mai multe informaţii.
Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM şi-a atins scopul şi de această dată, prin facilitarea contactului direct între angajat şi viitorii angajaţi, precum şi selecţiile pentru participare la proble de lucru. De asemenea, tinerii absolvenţi, cât şi angajatorii au fost informaţi despre noile reglementări care încurajează mobilitatea forţei de muncă şi crearea de noi locuri de muncă.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
12.3 ° C
12.6 °
11.1 °
66 %
5.7kmh
97 %
mie
13 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
22 °
Dum
18 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...