Sancţiuni pentru munca la negru

0

Angajatorii continuă să încalce legislaţia muncii în ciuda amenzilor foarte mari aplicate de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) pentru munca la negru. Drept dovadă stau amenzile aplicate în perioada iulie-octombrie, în urma controalelor efectuate la 251 de angajatori cu 7.953 salariaţi, dintre care 4.499 femei.
Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei au fost aplicate agenţilor economici care foloseau persoane fără contract de muncă, fiind depistaţi 14 botoşăneni care munceau fără forme legale. Dintre aceştia cinci muncitori erau minori.
Reprezentanţii ITM au verificat de asemenea şi respectarea completării registrului de evidenţă al salariaţilor la 247 de agenţi economici. În acest domeniu a fost aplicată o amendă în valoare de 300 de lei şi trei avertismente.
De asemenea, în perioada menţionată, inspectorii ITM au mai efectuat controale la angajatori şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. În această privinţă s-au aplicat trei amenzi în valoare de 20.000 de lei şi 460 de avertismente.
Pe lângă aceste acţiuni de control, reprezentanţii ITM au desfăşurat numeroase campanii de informare şi instruire.

+0 -0
se încarcă...