Elev beat criţă în poarta şcolii

Un copil de doar 15 ani a ajuns ieri în comă la spital după ce a băut până ce nu a mai ştiu de el. Fapta este cu atât mai gravă cu cât minorul a fost luat de ambulanţă chiar din faţa şcolii în care învaţă.

Copilul era inconştient, iar apelul a fost făcut de trecători, cadrele medicale acordându-i primul ajutor la faţa locului, după care l-au trasportat la Centrul de Primiri a Urgenţelor (CPU) din cadrul Secţiei de Pediatrie. „Copilul a ajuns în serviciul nostru comatos, dar în stare stabilă. A fost supus tratamentului conform protocolului în astfel de cazuri şi starea lui s-a ameliorat.

Ulterior a fost internat pentru supraveghere medicală de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul CPU. Copilul nu a reuşit să le spună cadrelor medicale ce şi mai ales cât a băut, acesta spunând doar că cei care i-au dat să bea au fost colegii lui de clasă.

Având în vedere că este vorba de un elev, cazul a intrat şi în atenţia reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a demarat deja o anchetă. „Am fost informat de acest incident. Copilul în cauză nu a fost astăzi la școală. Școala va lua măsurile ce se impun în această situație: consilierea elevului, eventuale sancțiuni dacă se impun. Reiterez asupra importanței de a conlucra cu toții în ceea ce presupune educarea acestor tineri: noi, ca și școală, să derulam mai multe activități în acest sens, operatorii economici să nu mai livreze băuturi alcoolice/produse din tutun minorilor, părinții să mențină o legătură reală și constantă cu școala”, a precizat Gabriel Hârtie, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

Deja ai votat!