Cimitirul Eternitatea va fi extins pe un teren arabil

0

Cimitirul Eternitatea va fi extins pe un teren care la această dată este încadrat în categoria teren arabil. Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a declarat că această extindere face obiectul unui proiect de hotărâre a Consiliului Municipal, proiect care va fi dezbătut în şedinţa din 30 octombrie. Demersul pleacă de la faptul că în Cimitirul Eternitatea nu mai sunt disponibile locuri de înhumare care să fie repartizate, în caz de deces, familiilor care nu au concesionate locuri de veci.

„Având în vedere criza locurilor de veci, conducerea societăţii a identificat o suprafață de 754 de metri pătraţi, care este a Primăriei Botoșani și care este dată în concesiune societății. Conducerea Urban Serv cere aprobarea de principiu a Consiliului Local să poată face acolo locuri de veci. Acest teren ar fi ca o gură de oxigen, având în vedere criza locurilor de veci, s-ar putea crea acolo aproximativ o sută de locuri de veci, ceea ce ar degreva pentru un an, un an și jumătate această situație”, a spus Marian Murariu.
În condiţiile în care aleşii locali vor vota proiectul, reprezentanţii Urban Serv vor demara procedura de obţinere a avizelor necesare pentru ca suprafaţa respectivă să fie folosită pentru locuri de înhumare.

Potrivit edililor botoşăneni, extinderea Cimitirului Eternitatea în acea zonă reprezintă o problemă de maximă urgenţă şi importanţă.

+0 -0
se încarcă...