spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTDeszăpezirea, discutată în Consiliul Județean (Foto/Video)

Deszăpezirea, discutată în Consiliul Județean (Foto/Video)

Ședința ordinară de vineri  a Consiliului Județean Botoșani a fost plină de controverse. Din cele 22 de hotărâri a CJ-ului,  una din din cele dezbătute de către consilierii județului a fost și cea care face referire la deszăpezirea și combaterea poleiului de pe drumurile județene. Consilierul PNL  Anton Radu, a fost cel care a avut cele mai multe interpelări în cadrul ședinței și a adresat mai multe întrebări. Una dintre aceastea a făcut referire la deszăpezirea care se va face la drumul județean Botoșani-Curtești-Băiceni-Orășeni Deal-Cristești și care are o lungime de 13 km.

„În iarna 2018-2019 vom avea asigurată intervenția cu autoutilaj cu plug și răspânditor manual?  (râsete în sală) Dacă nu, vă prezint pozele din iarna trecută  cu două persoane… pentru prevenirea accidentelor prin alunecare a domnului prefect, îi aruncau nisip la picioare”,  arătând o fotografie în care doi muncitori de la Drumuri Județene au fost suprinși aruncând cu material antiderapant. Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a dorit să clarifice situația, spundând că în fotografia respectivă nu apar muncitorii Direției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani .

„Deci problema este că aia e de la Drumuri Naționale domnule consilier, nu aruncați cu petarde vă rugăm frumos”. Pe de altă parte însă,președintele CJ Costică Macaleți a vrut să calmeze situația. „Domnul Birta, vă rog, nu fiți nervos”.

După toate replicile acide din partea celor implicați, vicepreședintele CJ a dorit să dea explicații. „Am mai avut și cu autofrezele probleme, mergeau în gol, dar nu vreau să intru în detalii”. Consilierul PNL Anton Radu, a avut din nou o intervenție, încercând să îi demonstreze vicepreședintelui CJ că fotografia cu cei doi muncitori care păreau să arunce cu nisip pe un drum județean este reală .

„Dacă o să aveți amabilitatea să vă uitați pe numărul de la mașina de înmatriculare, o să vedeți că e una din cele care au avut contract cu Drumurile Județene”, a spus consilierul PNL,  Anton Radu. Vicepreședintele CJ a reacționat pe un ton calm.  „Da, e posibil. Firmele au contracte cu mai multe.Și cu Drumurile Naționale ,Drumurile regionale, consiliile județene. Din Botoșani se asigură dezăpezirea și în alte județe dacă nu știați. Pe la Oradea, pe la Arad și așa mai departe”.

În intervenția sa, vicepreședintele de la CJ a spus că dezăpezirea la Botoșani s-a desfășurat foarte bine în ultimii doi ani .

„ Legat de subiectul ăsta, dacă vrem să recunoaștem,  dezăpezirea  în anul 2016-2017 și 2017-2018 s-a făcut mai bine ca oricând. Spre surprinderea dumneavoastră, domnule Anton Radu, care ați fost la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) într-o perioadă în care cunoaștem cum au fost lucrurile, vă rog frumos să ne abținem de la comentarii care nu au suport. Dacă se întâmpla chestia asta în 2017 așa cum spuneți dumneavoastră, de ce nu ați făcut sesizare atunci? Veniți după un an de zile când deja începem alt an calendaristic pentru deszăpezire și aruncăm cu fel de fel de informații care nu au niciun suport. Poza pe care ne-ați arătat-o poate fi și de nu știu câți ani, nu mă interesează”, a mai spus Dorin Birta.

Vicepreședintele a dorit să încheie discuția și a spus că acceptă orice critică chiar dacă va fi redirecționată asupra Direcției Județene de Drumuri și Poduri dar numai în cazul în care ar fi o problemă reală. Replica consilierului PNL  Anton Radu, a fost însă una succintă. „Din respect pentru colegi, nu vă dau replica acum”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...