Recepţia Parcului Cornişa se apropie de final

0
Recepţia Parcului Cornişa se apropie de final

Mâine, la Primăria Botoşani, se va întruni comisia de recepţie a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Practic, procedura pentru recepţia parcului se află pe ultima sută de metri.

„Comisia a ajuns în etapa în care se elaborează procesul de recepţie pe fiecare obiectiv în parte. Dirigintele de şantier care asigură şi secretariatul comisiei, elaborează procesele verbale după formatul din hotărârea de guvern, în care scrie care este valoarea lucrărilor de construcţii plus montaj şi alte valori care vor fi pentru închiderea totală a proiectului”, a declarat Adriana Zăiceanu, administrator public şi manager de proiect.

Potrivit oficialului, membrii comisiei au avut de verificat o cantitate impresionantă de documente, la fiecare obiectiv în parte.

Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală şi preşedintele comisiei de recepţie, a precizat că nu au fost depistate probleme majore. „Obiectivele au o perioadă de garanţie, dacă apar probleme,  se remediază”, a explicat Cătălin Fetcu, adăugând că este posibil ca mâine să fie semnate peste jumătate dintre procesele verbale aferente obiectivelor din zona de agrement. Cătălin Fetcu a mai arătat că efortul financiar pentru realizarea acestei zone de agrement se apropie de 20 de milioane de euro.

După semnarea procesului verbal de recepţie, Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement va demara procedura de autorizare a fiecărui obiectiv în parte.

Edilii botoşăneni fac eforturi pentru ca zona de agrement să fie deschisă pe 1 Decembrie.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013. Zona de agrement este amenajată pe 48 de hectare şi include piscină acoperită, bazin exterior, bazine pentru copii, tobogane, saune de diferite tipuri, patinoar artificial pentru patinaj şi curling, terenuri de sport pentru minifotbal, handbal şi tenis de câmp, amfiteatru în aer liber unde vor fi organizate concerte, dar şi spectacole de teatru, lac cu bărci şi râu artificial pentru rafting (urcarea din lac a amatorilor de senzaţii tari şi a bărcilor se va face pe o bandă transportoare), piste pentru biciclişti, loc amenajat pentru skateboard, perete pentru escaladă, zone food-court, locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă şi pentru copii cu dizabilităţi, locuri de parcare.

Partea de bazine interioare arată spectaculos. În clădire se află piscina interioară cu fotolii de hidromasaj, duşuri pentru coloana cervicală şi perdea de apă şi o piscină pentru copii.

Zona de SPA include saună finlandeză uscată, cu aromoterapie, saună umedă, cu sare, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale – unde apa cade ca o ploaie şi este completată cu sunete specifice unei plaje cu pescăruşi, bazin de hidromasaj, cameră de relaxare, hamam (n.r.- baie turcească), bazin cu apă răcită şi sală de forţă.

+0 -0

se încarcă...