joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTRecepţia Parcului Cornişa se apropie de final

Recepţia Parcului Cornişa se apropie de final

Mâine, la Primăria Botoşani, se va întruni comisia de recepţie a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Practic, procedura pentru recepţia parcului se află pe ultima sută de metri.

„Comisia a ajuns în etapa în care se elaborează procesul de recepţie pe fiecare obiectiv în parte. Dirigintele de şantier care asigură şi secretariatul comisiei, elaborează procesele verbale după formatul din hotărârea de guvern, în care scrie care este valoarea lucrărilor de construcţii plus montaj şi alte valori care vor fi pentru închiderea totală a proiectului”, a declarat Adriana Zăiceanu, administrator public şi manager de proiect.

Potrivit oficialului, membrii comisiei au avut de verificat o cantitate impresionantă de documente, la fiecare obiectiv în parte.

Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală şi preşedintele comisiei de recepţie, a precizat că nu au fost depistate probleme majore. „Obiectivele au o perioadă de garanţie, dacă apar probleme,  se remediază”, a explicat Cătălin Fetcu, adăugând că este posibil ca mâine să fie semnate peste jumătate dintre procesele verbale aferente obiectivelor din zona de agrement. Cătălin Fetcu a mai arătat că efortul financiar pentru realizarea acestei zone de agrement se apropie de 20 de milioane de euro.

După semnarea procesului verbal de recepţie, Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement va demara procedura de autorizare a fiecărui obiectiv în parte.

Edilii botoşăneni fac eforturi pentru ca zona de agrement să fie deschisă pe 1 Decembrie.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013. Zona de agrement este amenajată pe 48 de hectare şi include piscină acoperită, bazin exterior, bazine pentru copii, tobogane, saune de diferite tipuri, patinoar artificial pentru patinaj şi curling, terenuri de sport pentru minifotbal, handbal şi tenis de câmp, amfiteatru în aer liber unde vor fi organizate concerte, dar şi spectacole de teatru, lac cu bărci şi râu artificial pentru rafting (urcarea din lac a amatorilor de senzaţii tari şi a bărcilor se va face pe o bandă transportoare), piste pentru biciclişti, loc amenajat pentru skateboard, perete pentru escaladă, zone food-court, locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă şi pentru copii cu dizabilităţi, locuri de parcare.

Partea de bazine interioare arată spectaculos. În clădire se află piscina interioară cu fotolii de hidromasaj, duşuri pentru coloana cervicală şi perdea de apă şi o piscină pentru copii.

Zona de SPA include saună finlandeză uscată, cu aromoterapie, saună umedă, cu sare, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale – unde apa cade ca o ploaie şi este completată cu sunete specifice unei plaje cu pescăruşi, bazin de hidromasaj, cameră de relaxare, hamam (n.r.- baie turcească), bazin cu apă răcită şi sală de forţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...