spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTÎngerul de la Fundeni, medicul Doina Hrehoreţ, a primit titlul de Cetăţean...

Îngerul de la Fundeni, medicul Doina Hrehoreţ, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani (video)

Ceremonie emoţionantă, astăzi, în debutul şedinţei Consiliului Municipal Botoşani. Medicul chirurg Doina Hrehoreţ, singura femeie din România şi din Europa de Est care face transplant de ficat, a primit distincţia de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani. Alături de Doina Hrehoreţ au fost prezenţi părinţii acesteia, rude, fostul diriginte de la Colegiul „Mihai Eminescu”, senatorul Dumitru Mocanu şi pacienţi botoşăneni cărora Doina Hrehoreţ le-a redat o nouă viaţa, în urma unor operaţii de transplant de ficat.

Doina Hrehoreţ s-a născut în Botoşani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. În anul 1992 a absolvit Facultatea de medicină generală Iaşi, în 2008 devenind medic primar în specialitatea chirurgie generală. Doina Hrehoreţ este fosta elevă a profesorului Irinel Popescu şi lucrează alături de el în Institutul Clinic Fundeni. Doctorul în ştiinţe medicale Doina Hrehoreţ este membru al Societăţii Române de Chirurgie, al Romanian Association for Endoscopic Surgery, vicepreşedinte al Fundaţiei „Dan Setlacec” pentru chirurgia ficatului.

În cadrul ceremoniei, cei prezenţi au vizionat un film în care Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic ”Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a vorbit despre activitatea medicului Doina Hrehoreţ.

Irinel Popescu s-a arătat încântat că în Botoşani, „ţinut de legendă în care s-au născut atâtea genii ale poporului român”, un chirurg din acest oraş primeşte titlul de Cetăţean de Onoare şi că acest chirurg face parte din echipa pe care a format-o de-a lungul timpului. „Doina Hrehoreţ, cu un efort deosebit şi cu multe sacrificii în plan personal, stând zi şi noapte alături de bolnavi şi în sala de operaţii, a reuşit să ajungă la performanţa, aş spune eu impresionantă pentru o femeie, dealtfel este şi singura femeie din Europa de Est, de a face transplant hepatic, de a fi un chirurg titular pe transplant hepatic. E o încununare a unei munci de ani de zile pe care o merită cu prisosinţă şi care, fără îndoială, justifică titlul care i se acordă astăzi. Îi doresc şi de aici înainte cât mai multe succese, iar dumneavoastră, locuitorilor oraşului Botoşani, toate urările de bine şi toate gândurile mele bune”, a mai spus Irinel Popescu.

În finalul mesajului, cei prezenţi au aplaudat, tot prin aplauze marcând momentul când Doina Hrehoreţ a primit distincţia din partea primarului Cătălin Flutur.

„Este o zi specială pentru mine, specială pentru că sunt alături de dumneavoastră, specială pentru că e o încununare a muncii mele şi vă mulţumesc mult pentru aprecieri. M-a emoţionat şeful meu, credeam că nu ştie, eu nu i-am spus, i-am cerut doar o zi de concediu, pentru că mi se părea că mă laud, dacă spun ce eveniment voi trăi astăzi. Am avut emoţii din momentul în care am intrat în această minunată clădire, este spectaculoasă şi chiar dacă emoţiile mă compleşesc, nu pot să nu admir frumuseţea acestei clădiri, vechimea ei şi într-un fel să-mi aducă aminte că aici este locul meu natal, aici sunt rădăcinile mele şi de aici a plecat totul, a plecat piatra de temelie a educaţiei mele, a plecat inspiraţia de a face medicină, de a face chirurgie. Sunt 18 ani pe care i-am petrecut în acest oraş, care m-a inspirat. Vă mulţumesc din suflet pentru că v-aţi gândit să-mi acordaţi acest titlu de onoare. Mă simt enorm de onorată”, a spus, printre altele, Doina Hrehoreţ.

bmd
bdr
bdr
bdr
bdr
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...