Olimpicele de la Botoşani premiate de Instituţia Prefectului

Cele trei botoşănence medaliate la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, halterofila Sabina Baltag şi canotoarele Tabita Maftei şi Alina Maria Baleţchi, au fost premiate astăzi de Instituţia Prefectului Botoşani, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Palatul Administrativ. În încercarea de a le mulţumi pentru promovarea judeţului şi a le felicita pentru reuşita lor, prefectul judeţului Dan Şlincu şi subprefectul Daniela Lozneanu le-a oferit câte o plachetă specială, aceeaşi recompensă fiind oferită şi antrenorilor care le-au ajutat să atingă aceste performanţe. Ceremonia a fost precedată cu proiectarea unor imagini video din cadrul competiţiei, cele trei fete şi antrenorii lor fiind aplaudate la final de toţi membrii Colegiului Prefectural. Reamintim că Sabina Baltag a fost medaliată cu aur la haltere, iar Tabita Maftei şi Alina- Maria Baleţchi au obţinut medalia de bronz la concursul de două rame pe o distanţă de 500 de metri. „Felicitări şi vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut, mai ales că aceste performanţe au venit în anul centenar, iar voi aţi făcut ca drapelul românesc să fluture la Buenos Aires, la mii de kilometri distanţă”, le-a spus prefectul Dan Şlincu, care a menţionat că fiecare botoşănean ar trebui să fie mândru de sportivele de la CS Botoşani, performanţele lor fiind fără precedent în judeţ. „Trebuie să fim mândri de ele şi să le acordăm tot respectul pentru munca, dăruirea şi ambiţia pe care le-au dovedit atât la această competiţie de la Buenos Aires cât şi la cele anterioare”, a mai spus Dan Şlincu.

Tabita Maftei, sportiva anului 2017 şi campioană mondială la simplu, a fost cooptată în lotul naţional de seniori care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiind singura canotoare care face acest pas din generaţia „18 ani”. Alina- Maria Baleţchi va face trecerea de la juniori la tineret în 2019. Pentru ambele sportive, anul 2018 este ultimul în care mai concurează pentru Clubul Sportiv Botoşani, din anul următor fiind legitimate la Clubul Steaua.
Halterofila Sabina Baltag are 17 ani şi este antrenată de Mircea Flămând şi Liliana Niculiţă, iar în urma rezultatului obţinut la Buenos Aires este în vederile lotului naţional de seniori pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

La Jocurile Olimpice pentru Tineret, cei 34 de sportivi din delegaţia României au cucerit opt medalii. Două dintre ele aparţin sportivilor legitimaţi la CS Botoşani, iar o a treia, bronz la haltere, aparţine Mihaelei Cambei care este legitimată la CSM Oneşti, dar se pregăteşte la Centrul Olimpic Botoşani.

Deja ai votat!