Maricel Maxim nu renunţă la demersul vizând amplasarea bustului lui Brătianu în Parcul Junior

Maricel Maxim, consilierul municipal liberal care a comandat bustul lui Ion I.C. Brătianu, nu renunţă la demersul vizând acceptarea acestei donaţii de către municipalitate şi amplasarea bustului în Parcul Junior.

Deşi proiectul de hotărâre a fost respins de patru ori în Consiliul Municipal, consilierii social democraţi fiind cei care au blocat această iniţiativă, Maricel Maxim este hotărât să solicite repunerea în dezbatere a proiectului, până când acesta va fi aprobat.

„Cetăţenii acestui oraş trebuie să aibă în faţa lor o personalitate care a pus bazele modernizării României şi, cu siguranţă, trebuie să ne cunoaştem înaintaşii care au avut o implicare deosebită în devenirea acestei ţări. Cred că cei de la PSD nu înţeleg că noi trebuie să ne respectăm istoria şi personalităţile României”, a declarat Maricel Maxim.

Acesta va solicita în zilele următoare ca proiectul să fie dezbătut în şedinţa din luna noiembrie, „Voi solicita domnului primar să introducă acest proiect ori de câte ori va fi nevoie până când  va fi votat, iar cei de la PSD vor înţelege că trebuie să accepte şi lucruri cu care venim noi cei de la PNL”, a concluzionat Maricel Maxim.

Primarul Cătălin Flutur a explicat că este obligat prin lege să reintroducă în dezbatere un proiect de hotărâre, dacă primeşte o solicitare în acest sens.

Edilul nu înţelege înverşunarea consilierilor social democraţi. „Este de neînţeles atitudinea lor. Dacă îmi propuneau ei să punem  undeva bustul lui Dobrogreanu Gherea, spre exemplu, eram de acord”, a precizat edilul.

Social democraţii ar fi de acord ca municipalitatea să primească bustul lui Ion I C Brătianu, acest bust, cu condiţia ca acesta să fie amplasat în faţa sediului PNL. Motivaţia lor este şi aceea că în Parcul Junior se mai află statuia liberalului Ion Pillat.

Refuzul consilierilor PSD de a vota acest proiect se înscrie în linia deja cunoscută şi anume aceea de a respinge, sau a modifica proiecte de hotărâre motivat de faptul că sunt majoritari în CL, chiar dacă este vorba de o majoritate fragilă. Consiliul Municipal Botoşani este format din 12 consilieri PSD şi 11 consilieri PNL.

Deja ai votat!