spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTMaricel Maxim nu renunţă la demersul vizând amplasarea bustului lui Brătianu în...

Maricel Maxim nu renunţă la demersul vizând amplasarea bustului lui Brătianu în Parcul Junior

Maricel Maxim, consilierul municipal liberal care a comandat bustul lui Ion I.C. Brătianu, nu renunţă la demersul vizând acceptarea acestei donaţii de către municipalitate şi amplasarea bustului în Parcul Junior.

Deşi proiectul de hotărâre a fost respins de patru ori în Consiliul Municipal, consilierii social democraţi fiind cei care au blocat această iniţiativă, Maricel Maxim este hotărât să solicite repunerea în dezbatere a proiectului, până când acesta va fi aprobat.

„Cetăţenii acestui oraş trebuie să aibă în faţa lor o personalitate care a pus bazele modernizării României şi, cu siguranţă, trebuie să ne cunoaştem înaintaşii care au avut o implicare deosebită în devenirea acestei ţări. Cred că cei de la PSD nu înţeleg că noi trebuie să ne respectăm istoria şi personalităţile României”, a declarat Maricel Maxim.

Acesta va solicita în zilele următoare ca proiectul să fie dezbătut în şedinţa din luna noiembrie, „Voi solicita domnului primar să introducă acest proiect ori de câte ori va fi nevoie până când  va fi votat, iar cei de la PSD vor înţelege că trebuie să accepte şi lucruri cu care venim noi cei de la PNL”, a concluzionat Maricel Maxim.

Primarul Cătălin Flutur a explicat că este obligat prin lege să reintroducă în dezbatere un proiect de hotărâre, dacă primeşte o solicitare în acest sens.

Edilul nu înţelege înverşunarea consilierilor social democraţi. „Este de neînţeles atitudinea lor. Dacă îmi propuneau ei să punem  undeva bustul lui Dobrogreanu Gherea, spre exemplu, eram de acord”, a precizat edilul.

Social democraţii ar fi de acord ca municipalitatea să primească bustul lui Ion I C Brătianu, acest bust, cu condiţia ca acesta să fie amplasat în faţa sediului PNL. Motivaţia lor este şi aceea că în Parcul Junior se mai află statuia liberalului Ion Pillat.

Refuzul consilierilor PSD de a vota acest proiect se înscrie în linia deja cunoscută şi anume aceea de a respinge, sau a modifica proiecte de hotărâre motivat de faptul că sunt majoritari în CL, chiar dacă este vorba de o majoritate fragilă. Consiliul Municipal Botoşani este format din 12 consilieri PSD şi 11 consilieri PNL.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
5.3 ° C
8.8 °
4.4 °
91 %
1.1kmh
7 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...