7 + 13 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

După centralizarea tuturor datelor şi derularea a încă două luni de plăţi în misiunea de restituire a taxelor auto, cifrele transmise de specialiştii de la finanţe sună diferit. Numărul cererilor prelucrate de către finanţişti, prin care botoşănenii îşi solicită înapoi taxele plătite la înmatricularea autovehiculelor este de aproape 27.000, iar suma totală pe care trebuie s-o restituie statul în judeţ este de peste 54,5 milioane de lei. Până la data la care suntem, anunţă ANAF-ul, s-au plătit în total aproape 20 de milioane de lei din sumă, însemnând un procent de aproape 36%.
Cu alte cuvinte ceva mai mult de o treime din bani au fost achitaţi până în prezent, cele mai mari plăţi făcându-se pe taxa de poluare. La acest capitol au fost depuse peste 10.000 de cereri, iar din suma totală cerută au fost plătiţi 16,9 milioane de lei, adică 84%. Pentru taxa specială s-au depus 2900 de socilitări de restituire, făcându-se plăţi totale de 2,6 milioane de lei, mai exact 96%. În cifre, finanţiştii mai au de dat 3,1 milioane de lei din taxa de poluare şi 84.600 de lei din taxa specială.
Ceea ce nu s-a început, măcar, este restituirea timbrului de mediu, aşteptând să fie plătite la acest capitol 31,7 milioane de lei către 13.400 de solicitanţi. Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe promit, însă, să înceapă şi această etapă de plăţi „în următoarea perioadă”.
Conform termenelor la care statul român s-a angajat să finalizeze operaţiunea de restituire, taxele specială şi de poluare ar trebui plătite integral către beneficiari până pe 31 decembrie. Doar timbrul de mediu poate fi plătit până pe 31 martie 2019 şi se pare că acesta rămâne termenul chiar dacă cei care aşteaptă au hotărâri judecătoreşti în acest sens. Într-un răspuns oficial al finanţiştilor se precizează că „chiar dacă există hotărâre judecătorească prin care instituţia noastră a fost obligată la restituirea timbrului de mediu, termenul de restituire este de 31.03.2019.”

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...