20 + 4 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi va serba mâine hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători  a început astăzi, când, în cadrul slujbei Utreniei, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie a fost scoasă din biserică în procesiune şi aşezată, spre închinare, până duminică seara, pe un podium special amenajat.

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este  unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”.

„Sfântul Nectarie ne-a învățat, prin viața sa, să nu încetăm nicio clipă să cerem, prin rugăciune, ajutorul Bunului Dumnezeu. Îi aşteptăm pe credincioşii botoşăneni să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască smerenia și dragostea Sfântului Nectarie”, a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” a fost construită în perioada 2009 – 2010 şi a fost sfinţită pe 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

 

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...