seventeen + 11 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Apropierea alegerilor, dar şi perioada agitată politic de la centru, au făcut ca în structura botoşăneană a liberal-democraţilor să se lase cu demiteri, plecări, şi scrisori de protest. Fosta preşedintă a Loteriei Române, Liliana Mincă, actualul lider al organizaţiei judeţene a ALDE, este acuzată că are o manieră autoritară de a conduce filiala, impunând membrii de conducere şi executând din scurt persoanele ce i se opun. O scrisoare de protest în acest sens ar fi fost trimisă de omul de afaceri Dumitru Bălan, vicepreşedinte al organizaţiei, către Bucureşti, acesta explicând că Mincă nu s-a implicat în construirea partidului din judeţ, organizaţiile locale fiind ca şi inexistente, în plus că a făcut negocieri cu PSD doar pentru propriile interese. Ca reacţie, Liliana Mincă a anunţat că Bălan nu mai face parte din conducerea partidului, alături de alte nume printre care col (r) Dănuţ Ciobotaru, preşedintele de la Municipiu, Roxana Anuşcă Ţurcanu, fost parlamentar liberal, avocatul Daniela Lungu, precum şi alţi botoşăneni cu funcţii mai înalte sau mai discrete în ALDE.
În locul celor plecaţi, au apărut alături de Liliana Mincă la ultima conferinţă de presă, Mihai Ţâbuleac, fost preşedinte al CJ şi Liviu Rădăşanu, apropiat al acestuia, noul preşedinte al organizaţiei municipale. Preşedintele a declarat că noua structură a fost deja aprobată la Bucureşti fără nicio rezervă.
Mişcările par să fie contestate, însă, de cei daţi la o parte de Mincă, sau care doar au făcut un pas lateral de la modul în care conduce fostul general al lui Dan Diaconescu, o contestaţie în acest sens fiind trimisă către Călin Popescu Tăriceanu. Dumitru Bălan a amininţat, chiar, că o va da în judecată pe Mincă pentru modul în care ar fi fost exclus din conducere. Până atunci, organizaţia ALDE Botoşani încearcă să-şi întărească rândurile, fiecare tabără trebuind să demonstreze că se bazează pe mai mulţi susţinători decât opozanţii. Cu alte cuvinte, zbârnâie telefoanele şi se fac invitaţii, pregătindu-se o viitoare conferinţă de alegeri interne, principalii opozanţi pentru postul cel mai înalt fiind Mincă şi Bălan, în timp ce funcţia de preşedinte al municipiului ar reveni contracandidaţilor Rădăşanu şi Ciubotaru. Dintre cei doi ar putea fi desemnat viitorul candidat ALDE pentru Primăria Botoşani.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

10 VOTURI - MEDIE: 2,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...