joi, iulie 7, 2022
AcasăLocalRecepţia Parcului Cornişa, pe final

Recepţia Parcului Cornişa, pe final

Comisia de recepţie a Parcului de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa se pregăteşte să-şi încheie activitatea. Zona de agrement începută în iunie 2013 urmează să fie autorizată pentru a-şi putea deschide porţile pentru botoşăneni şi nu numai.

Cătălin Fetcu, directorul direcţiei de dezvoltare locală din cadrul primăriei şi preşedintele comisiei de recepţie, a declarat astăzi că membrii comisiei vor semna raportul de recepție, fără obiecțiuni.

„Suntem în curs de finalizare. Acum se lucrează la promovarea unui proiect de hotărâre a Consiliului Municipal pentru transmiterea obiectivului către Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, în  integralitate”, a declarat oficialul. Până la această dată au fost semnate procesele verbale la opt din cele zece obiective din parc, singurele rămase fiind cele vizând amenajarea peisagistică și împăduriri.

Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în şedinţa din această lună a Consiliului Municipal. După aprobarea proiectului, DSPSA se va putea ocupa de obţinerea autorizaţiilor de funcţionare.

Cătălin Fetcu a dat asigurări că nu sunt probleme nici în privinţa canalizării, cea definită în cadrul proiectului fiind finalizată. Până la racordarea reţelei din zona de agrement la canalizarea oraşului, va fi folosit un bazin colector vidanjabil, fiind semnat în acest sens şi contractul cu o firmă de profil.

Municipalitatea a asigurat fonduri şi pentru racordarea canalizării Cornişa la cea a oraşului. „Acum am obținut certificatul de urbanism pentru poziția racord de canalizare și stație de pompare pentru Cornișa. La rectificarea din luna septembrie a fost introdus acest obiectiv separat. Va fi lansată luna aceasta o licitație pentru proiectare și execuție, este o lucrare mică de două, trei luni de zile maxim”, a mai precizat Cătălin Fetcu, adăugând că în sezonul rece canalizarea nu va ridica probleme, dat fiind faptul că vor funcţiona doar patinoarul, terenurile de sport şi bazinele interioare.

Parcul Cornişa este amenajat pe 48 de hectare şi include piscină acoperită, bazin exterior, bazine pentru copii, tobogane, saune de diferite tipuri, patinoar artificial pentru patinaj şi curling, terenuri de sport pentru minifotbal, handbal şi tenis de câmp, amfiteatru în aer liber unde vor fi organizate concerte, dar şi spectacole de teatru, lac cu bărci şi râu artificial pentru rafting, piste pentru biciclişti, loc amenajat pentru skateboard, perete pentru escaladă, zone food-court, locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă şi pentru copii cu dizabilităţi, locuri de parcare.

Partea de bazine interioare include piscina interioară cu fotolii de hidromasaj, duşuri pentru coloana cervicală şi perdea de apă şi o piscină pentru copii.

Zona de SPA dispune de saună finlandeză uscată, cu aromoterapie, saună umedă, cu sare, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale – unde apa cade ca o ploaie şi este completată cu sunete specifice unei plaje cu pescăruşi, bazin de hidromasaj, cameră de relaxare, hamam (n.r.- baie turcească), bazin cu apă răcită şi sală de forţă.

Acest proiect a presupus un efort financiar de peste 80 de milioane de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.5 ° C
17.7 °
16.1 °
88 %
3.7kmh
100 %
joi
24 °
vin
27 °
sâm
26 °
Dum
25 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Câţi bărbaţi pot primi indicaţii preţioase în acelaşi timp? Păi dacă fotograful e priceput, chiar foarte mulţi...

EDITORIAL

De mai bine de trei decenii, cetățeanul mărunt se zbate într-o mocirlă din care singura șansă de salvare este emigrarea. Definitivă, dacă se poate....

EPIGRAMA ZILEI

Acolo sus, la Parlament, N-ai cum să faci din rahat, bici Deoarece e evident Că-i greu la deal cu boii mici... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...