Eurobotoşăneanul Mihai Ţurcanu, un vot asumat pentru Rezoluţie

0

Europarlamentarul botoşănean Mihai Ţurcanu a votat Rezoluţia împotriva României din Parlamentul European. Documentul nelegislativ prin care forul european îşi exprimă „profunda preocupare” faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi „condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti” din luna august, a fost adoptat cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri. Printre europarlamentarii români care au votat pentru Rezoluţie se află şi botoşăneanul Mihai Ţurcanu. Liberalul a declarat pentru presa centrală că a preferat să-şi păstreze poziţia fermă de respingere a atacului concertat şi continuu al coaliţiei PSD – ALDE la adresa Statului de Drept, „indiferent de interpretările sau răstălmăcirile unora sau altora”. „Nu voi accepta, sub nici o formă, ca reprezentant al românilor în Parlamentul European și ca simplu cetățean, concesii în ceea ce privește actul de Justiție și repetarea, în România, a unor evenimente similare cu cele din 10 august 2018.”, a declarat botoşăneanul.
Ţurcanu a ţinut să sublinieze că înţelege pe deplin faptul că înteaga Românie este sancționată public prin această Rezoluție și nu doar guvernul PSD-ALDE şi că îşi asumă acest lucru întrucât „este obligatorie consecvența politică și nu vremelnica geografie emoțională care ne poate duce în eroare.”
În cadrul Rezoluţiei, Parlamentul European invită autorităţile române să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupţiei în rândurile funcţionarilor de stat, să protejeze sistemul judecătoresc de asaltul venit de pe scena politică.

Deja ai votat!