Dispozitiv de 10.000 de lei pentru zmeii şoselelor

0

Edilii botoşăneni au finalizat procedura de achiziţii pentru radarul de informare a participanţilor la trafic. Această achiziţie a fost propusă la începutul anului de către Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului şi a costat 10.340 de lei. „Radarul va fi amplasat pe Şoseaua Iaşului, sensul de urcare, tronsonul limitat la 70 de kilometri la oră.  Va fi setat să afişeze cu două culori viteza participanţilor la trafic, sub limita maximă admisă cu culoare verde, peste limita admisă cu culoarea roşie”, a declarat Cosmin Andrei. Acest panou este strict de informare, însă s-a observat că în alte oraşe unde au mai fost montate dispozitive similare sunt rezultate în sensul în care şoferii reduc viteza maşinii. „Pe acel tronson viteza este destul de mare. Au fost şi o serie de accidente şi vine tocmai ca o măsură de prevenţie. Nu sunt emise sancţiuni pentru că acest dispozitiv este strict de informare şi nici nu colectează datele”, a explicat edilul.

Pe Şoseaua Iaşului se are în vedere şi montarea unor separatoare de sens, lucru solicitat în repetate rânduri de conducerea Poliţiei Rutiere. „Separatoarele de sens au fost bugetate pentru anul acesta, însă suma nu a fost suficientă pentru a le achiziţiona ţinând cont că avem nevoie şi de plata montajului şi transportului acestora. Rămân în atenţia noastră pentru bugetul anului 2019”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Despre necesitatea luării unor măsuri suplimentare pe Şoseaua Iaşului se vorbeşte de mai mult timp.

În adresa înaintată primăriei de reprezentanţii Poliţiei Rutiere se arăta că separatoarele ar face imposibile manevrele ilegale de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, efectuarea depăşirii şi circulaţia pe sens opus.

În zona Lebăda, sensurile de mers sunt separate prin linie dublă continuă. Primăria a primit solicitări de la persoanele care locuiesc în zonă vizând renunţarea la linia dublă continuă, tocmai pentru a avea posibilitatea să intre pe proprietăţile lor, fără a fi nevoie să ocolească sensul giratoriu de la Lebăda. Solicitările nu au primit însă undă verde de la Comisia de sistematizare a circulaţiei.

Potrivit unui calcul estimativ, montarea unor separatoare din plastic (umplute vara cu apă, iar iarna cu nisip), pe o distanţă de 3.100 de metri liniari, costă aproximativ 300.000 de lei. Folosirea unor parapeţi din beton ar fi mult mai costisitoare, fiind vorba de un preţ de 80 de euro pe metru liniar.

+0 -0
se încarcă...