Debut de sărbătoare la Biserica „Vovidenia” (video)

0
bmd

Sute de botoşăneni au participat în această seară la slujba oficiată la Biserica „Vovidenia”, lăcaş de cult care îşi va sărbători miercuri hramul, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Slujba Acatistului a fost urmată de Taina Sfântului Maslu cu şapte preoţi. Credincioşii s-au rugat împreună cu preoţii pentru sănătate, vremuri cu pace, uniune în credinţă, înţelegere între oameni.

„Este o formă de a ne arăta identitatea noastră. Nu trebuie să-ţi fie ruşine că eşti creştin. Într-o lume în care care întunericul domină, fărădelegea bate la uşa noastră, într-o lume în care valorile sunt amestecate cu nonvalori, iar scara valorilor este aproape răsturnată la 180 de grade, într-o lume ca aceasta noi trebuie să dăm mărturie. E foarte uşor să ţii lumânarea aprinsă când timpul este favorabil, e foarte greu în schimb să ţii lumânarea aprinsă când vânturile lovesc în lumină. Cu atât mai mult, noi astăzi, în familiile noastre, în casa noastră, la locul nostru de muncă, trebuie să mărturisim. Hristos Domnul este ca un pelerin, ca un călător, care bate la uşa sufletelor noastre şi trebuie să-l primim dacă vrem ca şi el să ne primească. În al doilea rând, noi suntem călători, în al treilea rând sfinţenia trebuie să se arate şi în afara bisericii, în al patrulea rând, să mărturisim dreapta credinţă”, a spus, printre altele, preotul paroh Partenie Apostoaie.

După slujbă, s-a plecat în procesiune pe străzile din jurul Bisericii „Vovidenia”. La îndemnul preotului Partenie Apostoaie, participanţii la procesiune au aprins lumânări pentru a-şi mărturisi credinţa. Preoţii au purtat racla cu moaştele sfinţilor Ecaterina, Efrem cel Nou, Ioan Rusu, Ignatie şi Vatui, aflată în patrimoniul Bisericii „Vovidenia”.

Partenie Apostoaie a anunţat că slujba de astăzi a marcat debutul unei săptămâni închinate Maicii Domnului şi sfinţilor ale căror moaşte se află în această biserică.

dav
dav
dav
dav
bmd

+0 -0
se încarcă...