Primarul Cătălin Flutur i-a cerut demisia directorului Urban Serv

0
0
bty

Primarul Cătălin Flutur i-a cerut directorului general al Urban Serv, Simion Drelciuc să-şi dea demisia, motivat de faptul că actul de management este la pământ în această societate. „O să-l rog pe domnul Drelciuc să-şi reconsidere activitatea şi să ceară demisia singur. Eu nu am puterea politică, dar nu s-a întâmplat niciodată lucrul acesta. Societatea Urban Serv a fost condusă bine de membri PSD, pe care i-am lăsat pentru că ştiau să conducă bine. Erau specialişti în domeniu”, a declarat Cătălin Flutur.

Primarul municipiului a convocat astăzi un departament de iarnă, în cadrul căruia şefii Urban Serv trebuiau să prezinte situaţia în privinţa stocurilor de material antiderapant. Ceea ce se anunţa o şedinţă normală de lucru s-a transformat într-o şedinţă cu acuze şi ameninţări cu procese între şefii Urban Serv. Practic, a ieşit la iveală ceea ce se ştia deja şi anume faptul că societatea de salubrizare este măcinată de conflicte interne, iar deciziile politice luate în Consiliul Municipal au adus societatea într-o situaţie explozivă.

Inginerul Ştefan Podariu, şeful serviciului salubrizare şi deszăpezire din cadrul Urban Serv, l-a acuzat pe Simion Drelciuc că nu ascultă de nimeni. „Cel care vine cu idei este considerat duşman. Oraşul este îngropat în gunoaie. Se vrea distrugerea acestei societăţi”, a spus, printre altele, Ştefan Podariu. Acesta a arătat că directorul general al societăţii trebuie să-şi dea demisia. În replică, Simion Drelciuc a anunţat că-l va da în judecată pe Ştefan Podariu.

Societatea Urban Serv are la această dată 20 de tone de clorură de calciu, 37,7 tone de nisip şi  aproximativ 15 tone de sare. Abia astăzi se deschid ofertele la licitaţia pentru sare. Este pentru prima dată în ultimii ani când unitatea nu dispune de o cantitate suficientă de sare pentru a interveni, cele 15 tone fiind necesare doar la o intervenţie în oraş.

În cadrul şedinţei s-a pus problema ca societatea să cumpere sare pe datorie, sau să împrumute de la alte oraşe, pentru ca situaţia să nu fie scăpată de sub control.

dav
dav
bty
bdr
+0 -0

se încarcă...