Contrabandist lăsat fără maşină, după ce a distrus un Logan al poliţiei

0
Contrabandist lăsat fără maşină, după ce a distrus un Logan al poliţiei
Maşina fugarului a fost ridicata de politisti

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Darabani, care s-a izbit cu maşina în mod intenţionat într-un Logan al poliţiei, în încercarea de a scăpa cu baxurile de ţigări pe care le transporta, a fost condamnat definitiv, ieri, la nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru ultraj şi distrugere. Magistraţii au stabilit ca Dragoş Florin Rotariu, zis „Bingo”, să fie supus unui termen de supraveghere de doi ani, timp în care va trebui să respecte mai multe obligaţii pentru a nu ajunge la puşcărie. Totodată, Curtea de Apel Suceava a dispus şi confiscarea maşinii cu care tânărul a transportat ţigările.
Întâmplarea s-a petrecut pe 25 ianuarie 2017, când Dragoş Florin Rotariu a fost surprins de poliţişti la volanul unui Mercedes, în comuna Mileanca, dar nu a oprit la semnal şi, în încercarea de a scăpa de control, s-a izbit în autospeciala de poliţie. Urmărit până în Vorniceni, el a abandonat maşina într-o curte, după care s-a făcut nevăzut. Ulterior, poliţiştii au organizat trei percheziţii, ocazie cu care s-au găsit 3.500 pachete de ţigări de contrabandă. Reţinut pentru cercetări, Dragoş Florin Rotariu a fost arestat preventiv şi ulterior plasat în arest la domiciliu.
Cât priveşte contrabanda cu ţigări, tânărul va răspunde penal într-un alt dosar penal. De altfel, în noiembrie 2015, el a fost ridicat şi arestat preventiv în urma unei operaţiuni a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – biroul teritorial Botoşani, care a vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în contrabanda cu ţigări, dosar în care cercetările continuă.

+0 -0

se încarcă...