Proiect naţional în şase comunităţi botoşănene de romi

2
Proiect naţional în şase comunităţi botoşănene de romi

În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, Asociaţia Partida Romilor “Pro Europa” implementează, prin Surcursala Botoșani, acţiuni pentru promovarea identităţii culturale şi entice şi importanţei educaţiei. Cu o finanţarea de 45.366 de lei, vor fi organizate activităţi în comunităţile de romi din municipiile Botoşani şi Dorohoi, orașul Ștefănești şi comunele Albești, Bălușeni și Coșula.

Potrivit celor precizate de Jupiter Borcoi, preşedintele Sucursalei Botoşani a APRPE, vor fi înfiinţate şase cluburi de educație nonformală pentru un număr de 120 de elevi, aflați în vulnerabilitate educațională și socială. Aceştia vor participa la activități extrașcolare în zilele de sâmbătă şi duminică, când vor primi și o masă caldă, rechizite și consumabile.

Totodată, se va dezvolta şi un program de mentorat și consiliere pentru elevii romi și părinții romi din cele şase comunități beneficiare, în cadrul grupurilor de lucru  ”Școala și comunitatea parteneri pentru educație”.

Pe 14 decembrie, este programat un concurs judeţean la care vor participa 60 de elevi şi 200 de membri APRPE. Concursul se va derula pe secţiunile obiceiuri și datini de sărbători, muzică instrumentală sau vocală, dans tradiţional, teatru scurt pe tematica romilor, cu mesajul “Stop discursului instigator la ură împotriva romilor”, desen şi pictură, creaţie şi/ sau interpretare literar artistică.  

Pentru copii va fi organizată şi o excursie în Suceava, în zilele de 25 noiembrie, 2 şi 8 decembrie. Organizatorii mizează pe participarea a 120 de elevi şi 30 de însoţitori. Excursia va include obiectivele Planetariu, Universitatea Suceava, Mc Donald’s, Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou”, Cetatea de scaun, Muzeul Bucovina.

+0 -0

2 COMENTARII

se încarcă...