Activităţi deosebite la Şcoala Albeşti, în Săptămâna Educaţiei Globale

În perioada 19 – 23 noiembrie 2018 la Școala Gimnazială 1 Albești s-a derulat proiectul „Schimbarea transformă planeta”, în cadrul Săptămânii Educației Globale.

„Istoria omenirii este marcată de numeroase schimbări de perspectivă  ce au avut loc la nivel de societate și care au dus la transformări radicale. Dacă ne dorim o lume mai bună trebuie să facem ceva pentru a fi așa. Visul poate deveni realitate dacă există destulă determinare,  iar progresul este imposibil fără schimbare. Să învățăm copiii despre lume și despre cum o pot schimba ei”, a declarat profesorul Mihaela Chitic, directorul şcolii.

Potrivit oficialului, prin activitățile „Aripi pentru zborul semenilor”,  „Un zâmbet și-o floare pentru schimbare”, „Lumea de azi – lumea de mâine”, „Noi și lumea lui Ștefan cel Mare”, „Încotro, planeta albastră ?”, s-a urmărit promovarea principiilor educației pentru schimbare, a toleranței, prieteniei, a unui stil de viață sănătos, a valorilor culturale, a ideii de voluntariat, a respectului față de mediu.

Elevii claselor a II-a și pregătitoare, coordonați de învăţătorul Nuşa Balan,  au înțeles că un vis poate deveni realitate dacă există destulă determinare și că, schimbându-se ei, pot schimba la rândul lor, vieți. Astfel, împreună cu părinții, au făcut tot posibilul să ajungă la spectacolul caritabil ,,Împreună pentru Nicoleta”, organizat la Casa Tineretului Botoșani. Au realizat alături de părinţi diferite produse pe care le-au vândut, obținând astfel bani pentru bilete și ajutor pentru Nicoleta. „Mrejele altruismului i-au învăluit  pe micii școlari, turnând asupra suferinței semenilor, balsamul tămăduitor. Privind spre copiii noștri, nu vom obosi niciodată să rămânem optimiști și să credem că putem să aducem schimbări benefice lumii în care trăim, începând cu noi înșine. Lumea suntem noi”, a mai precizat Mihaela Chitic.

Deja ai votat!