Violator scăpat în libertate

0

Un deţinut condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol, aflat în permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, nu a revenit, ieri, la unitatea de deținere la ora stabilită, respectiv ora 14.00. În acest context, în conformitate cu prevederile legale, administrația unității penitenciare a informat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și a declanșat acțiunea de căutare a deținutului cu echipe formate din personalul unității, cu sprijinul organelor de poliție, în vederea capturării acestuia și aducerii la unitatea de detenție. Deținutul, Grosu Dumitru Daniel, în vârstă de 42 de ani, executa pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de liberare condiționată, respective luna iulie 2019. „Menționăm că neprezentarea din învoire la data și ora stabilită constituie abatere disciplinară foarte gravă și se sancționează conform legii. De asemenea, administrația locului de deținere urmează să sesiseze organele abilitate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare”, a spus Anna Maria Rotariu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Botoşani. Persoanele care dețin orice informaţie cu privire la deţinutul din fotografie sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Botoșani la numerele de telefon: 0231.515.937/0740102714. În urma alertei, poliţiştii au instituit mai multe filtre pe principalele comunicaţii din judeţ, încercând să dea de urma deţinutului.

SEMNALMENTE
Grosu Dumitru Daniel este şaten, are faţa ovală, ochi căprui, cu gropiţă în bărbie şi are circa 1,75 metri înălţime, cu aliura atletică.

Dumitru Daniel Grosu este originar din comuna Ripiceni şi a fost arestat la începutul lui noiembrie 2009, după ce ar fi violat o în vârstă de 13 ani. Acuzat de viol în formă agravantă, el a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv.

Agresiunea a avut loc într-o duminică, în timp ce victima a vrut să meargă la tatăl ei care se afla la pescuit pe malul Prutului. Atacată prin surprindere, fata a fost pusă la pământ şi ameninţată cu bătaia. După ce şi-a satisfăcut poftele, agresorul a lăsat-o să plece. Victima a ajuns într-un suflet la tatăl ei şi i-a povestit cele întâmplate, iar părintele a anunţat imediat la poliţie. Ancheta care a urmat avea să confirme spusele fetei. Considerat principalul suspect, Dumitru G., de 33 de ani, a fost ridicat de poliţişti.
Cele întâmplate au ajuns la urechile sătenilor care au reacţionat imediat. “Eram la pescuit cu tatăl fetei când a venit fata plângând. Era speriată toată şi traumatizată. Îi curgea sânge din buză. Nu mi se pare normal şi nici firesc ce s-a întâmplat, este ceva ieşit din comun. Şi eu am copii şi nu vreau să aud ca s-ar întâmpla aşa ceva”, a spus Dorinel C. Sătenii erau cu atât mai revoltaţi cu cât violatorul era căsătorit şi avea trei copii, cel mai mare aproape de-o vârstă cu victima. “Am 76 de ani, dar de aşa ceva nu am auzit. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Te temi să stai în casă. Beţivii ăştia…”, a spus Adela M.

Cele întâmplate i-a surprins şi pe cei din familia agresorului, care nu au înţeles ce l-a determinat pe bărbat să reacţioneze în acest mod. “Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am fost în sat după el. Băutura face multe. Are soţie acasă, dar la băutura face orice. Când s-a întors, nu mi-a povestit nimic. Am rămas tablou. Dormeam şi am auzit bocănind la uşă, iar când am văzut poliţia, am rămas încremenită”, a povestit atunci soţia. Audiat de procurori, bărbatul nu şi-a recunoscut vina. “Nu am violat-o. Totul e o înscenare”, a spus Dumitru Grosu. Trimis în judecată, el a fost condamnat la 15 ani de detenţie.

Deja ai votat!