Postul de inspector pentru învăţământul special, dorit de doi profesori

0

Postul de inspector şcolar pentru învăţământul special, ocupat până pe 31 octombrie de Cătălina Hodan, este cerut de doi profesori botoşăneni. Ioan Domonco şi Petronela Năstase au depus cereri la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a fi detaşaţi pe acel post. Ambele solicitări au fost respinse de Consiliul de Administraţie al IŞJ, pe motiv că semnatarii cererilor nu au gradul didactic I şi nu sunt membri ai Corpului Experţilor în Management Educaţional.

Procedura vizând detaşarea în interesul învăţământului presupune o discuţie între inspectorul şcolar general şi persoane propusă pentru a ocupa o funcţie de inspector şcolar, nicidecum depunerea unei cereri.

Până la numirea unui nou inspector care să coordoneze învăţământul special, atribuţiile au fost preluate de alţi inspectori şcolari.

Cătălina Hodan a fost nevoită să renunţe la funcţia de inspector şcolar după ce s-a aflat că timp de trei ani a primit bani pentru ore fictive de logopedie. Ea a depus documente din care rezulta că a făcut ore la domiciliul elevei Alexandra Chisăliţă, în ultimii trei ani şcolari, însă respectivele documente au fost semnate de o altă persoană, nu de părinţii fetiţei.

Deja ai votat!