Maricel Maxim – Comuniștii din CL Botoșani nu înțeleg faptul că trebuie să ne respectăm personajele istorice ale României

0

Consilierul liberal Maricel Maxim a organizat astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre bustul lui IC Brătianu, care a iscat dispute în Consiliul Municipal. Acesta a dorit să facă unele precizări, după ce social democraţii i-au acuzat pe liberali că au comandat un bust, însă s-au ales cu altul. Proiectul de hotărâre vizând acceptarea de către municipalitate a acestei donaţii a fost respins de şase ori în Consiliul Municipal.

„Vreau să fac câteva clarificări pentru că, se pare că, comuniștii din CL Botoșani nu înțeleg faptul că trebuie să ne respectăm personajele istorice ale României care au pus bazele dezvoltării României, așa cum o știm astăzi. La ultima ședință de CL nu am participat pentru că nu eram în zonă și au apărut în presă foarte multe lucruri care nu sunt conforme cu realitatea, respectiv că aș fi confundat personajele liberale, ceea ce nu este adevărat. Eu am venit cu o serie de documente”, a declarat Maricel Maxim.

Acesta a recunoscut că există o greşeală în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre, greşeală care nu-i aparţine. „Am comandat și plătit realizarea bustului lui I.C. Brătianu, primul președinte al PNL, născut la 1821 și decedat la 1891, primul președinte al PNL, așa cum spus, partid care s-a înființat la 24 mai 1875. Eu întotdeauna am folosit datele exacte și corecte pentru respectivul personaj. Este o eroare făcută de proiectant. Într-adevăr la punctul doi sunt trecute datele de naștere și de deces a lui I. I. C. Brătianu”, a concluzionat Maricel Maxim.

 

+0 -0
se încarcă...