Expoziţie de pictură cu autori inediţi (video)

0

Expoziţie inedită la Galeriile de Artă. Sâmbătă, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” a fost vernisată expoziţia „Portrete şi Imagini de dincolo de suflet”, cuprinzând lucrări de pictură semnate de de doi artişi veniţi din cu totul alte medii decât al artelor plastice, directorul Casei de Sănătate Carmen Nicolau și omul de afaceri Cezar Dron. Ambii se află la prima expoziție personală, Evenimentul a fost prezentat de istoricul Gheorghe Median și muzeograful Ana Coșereanu.
Gheorghe Median a remarcat în lucrările celor doi artiști pasiunea și bucuria cu care ambii pictori manifestă în culoare trăiri și situații mai puțin obișnuite. „În cele două săli ale Galeriilor avem tablourile a doi oameni care sunt artiști prin opera lor, dar care nu se ocupă în mod special cu arta, dar îi leagă pe amândoi pasiunea pentru cultură pe care au exprimat-o și o exprimă în operele lor”, a arătat Gheorghe Median.
La George Dron, istoricul Gheorghe Median a remarcat desenul foarte bun și faptul că în lucrările acestuia omul este aproape tot timpul prezent. George Dron a mărturisit că este pasionat de pictură, dar că modelul său cel mai important este Mihai Eminescu. „De aceea eu am încercat prin lucrările mele să transmit niște trăiri, niște sentimente, iar dincolo de imagine sunt niște mesaje pe care vă invit să le descoperiți singuri”, a precizat inginerul artist.
La rândul său, Carmen Nicolau a invitat publicul să se „înfrupte” din bucuria pe care artiștii au așezat-o în fiecare tablou în parte. „Pictura este o bucurie, o bucurie și când pictezi, o bucurie și când nu pictezi. Sper să vă transmit o părticică din această bucurie vizionând expoziția de astăzi”.
Expoziția este o invitație-dedicație pentru prieteni, pentru oameni cu suflet ales și puterea de a înțelege pasiunea și nobila misiune a artei.

+0 -0
se încarcă...