Daruri pentru copiii nevoiaşi de la elevii şi profesorii Colegiului Eminescu (video)

0

Elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi membrii Asociaţiei „Tempustin” s-au mobilizat şi în acest an pentru a veni în sprijinul unor copii nevoiaşi.

Pentru al patrulea an consecutiv, aceştia au pregătit cutii cu daruri pentru copiii din familiile aflate în risc de excluziune socială, aflați în monitorizarea Complexului de Servicii Comunitare din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). La acest serviciu au fost aduse 180 de pachete pregătite cu multă dragoste pentru copiii cu care soarta nu este prea darnică.

„Ne bucurăm că avem o colaborare cu Asociaţia Tempustin şi cu Colegiul Eminescu, iar elevii, alături de profesori, participă cu mult drag la activităţi de ajutorare a copiilor şi părinţilor care au anumite probleme la un moment dat în viaţă.  Sperăm să vă bucuraţi de darurile pe care le veţi primi, au fost strânse cu mult drag şi multă implicare”, le-a spus copiilor şi părinţilor, un reprezentant al Serviciului Comunitar.

Profesorul Loredana Botezatu a explicat că darurile sunt pregătite pentru copii din municipiu şi judeţ. „Este felul nostru de a ne implica şi de a ne gândi la cei care sunt defavorizaţi. Noi nu suntem decât mesagerii elevilor, profesorilor şi părinţilor din Colegiul Eminescu şi din Asociaţia Tempustin şi, printr-o mobilizare extraordinară, vedeţi câte cadouri au reuşit să trimită cu mare drag, cu mult suflet către copiii de care aveţi grijă. Sperăm să reuşim să ne mobilizăm în fiecare an, cu acelaşi drag şi cu aceeaşi energie”, a mai spus Loredana Botezatu.

Înainte de împărţirea darurilor, grupul de profesori de la Colegiul Eminescu, prezent la acţiune, a prezentat un scurt program de colinde. După colinde, elevii şi profesorii, extrem de emoţionaţi, au împărţit darurile la mămicile şi copiii prezenţi, celelalte pachete urmând să fie trimsie la domiciliul celor care nu au reuşit să ajungă ieri la Serviciul Comunitar.

Tot astăzi, alt grup de elevi și profesori ai colegiului a împărțit cadouri (echipament sportiv, jucării, 40 de pungi individualizate cu fructe și dulciuri) la Complexul de case de tip familial ”Sfântul Mina”, tot din subordinea DGASPC. Acolo, copiii gazdă au prezentat un frumos recital de colinde. Gazdă primitoare a fost întreg personalul, în frunte cu Marius Oroşanu, şeful complexului.

 

Deja ai votat!
se încarcă...