11 − five =

A password will be e-mailed to you.

După primarii care au format Alianţa Vestului şi edilii municipiilor din Moldova se organizează în aceeaşi direcţie. Cătălin Flutur, primarul municipiului, consideră că este absolut necesar ca şi primarii din Est să aibă o iniţiativă similară. „Este de două ori mai necesar să ne unim pentru că, chiar nu ne putem compara noi cei din Est, cei din Moldova, cu ceea ce s-a întâmplat în toată zona Ardealului. Ei au făcut un pas înainte, noi am încercat să facem pași mai mărunți și când vorbesc de pașii mărunți, vorbesc efectiv de tot ceea ce s-a întâmplat în timp cu legăturile noastre cu Suceava”, a declarat edilul, reamintind de intenţia de a înfiinţa arealul Botoșani- Suceava privind dezvoltarea regională, concretizată prin înfiinţarea acelui cluster inovativ pe zona de agricultură cu Suceava şi planurile privind dezvoltarea învăţământului dual.

Potrivit edilului, primarii din Est trebuie să facă front comun a-i convinge atât pe guvernanți cât și pe responsabilii europeni că Moldova este rămasă mult în urmă. „Probabil în cursul zilei de luni vom definitiva discuțiile reciproce pe care le avem în primul rând primarii din municipii reşedinţă de judeţ, din zona Moldovei și din zona Estului. Cred că vom limita doar la nivelul primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ”, a menţionat Cătălin Flutur. Alături de de primarul Botoşaniului, în alianţă ar urma să intre edilii din Suceava, Piatra Neamţ şi Iaşi.

Aşa după cum au anunţat iniţiatorii Alianţei Vestului, iniţiativa nu urmăreşte împărţirea ţării, ci atragerea unor finanţări europene consistente. Aceste finanţări puteau fi atrase, în condiţiile în care exista voinţă politică pentru finalizarea proiectului vizând regionalizarea. Primarul a apreciat că, în condiţiile în care se reuşea regionalizarea, România ar fi primit peste 40 de miliarde de euro, nu 32 de miliarde de euro. „Dacă decizia guvernamentală nu a venit în sensul acesta, ne-am hotărât noi, cei care ştim ce se întâmplă, cum se aduc banii şi cum trebuie să-i cheltuim, să ne aliem şi să aducem bani pe cont propriu pentru bunăstarea regiunii noastre şi spre binele cetăţenilor de aici”, a spus primarul.

Un prim obiectiv urmărit este Autostrada Moldovei, ştiut fiind faptul că regiunea nu are niciun kilometru de autostradă.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 4,63
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...