vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPSD organizează festival cu 12 ambulanțe

PSD organizează festival cu 12 ambulanțe

12 ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” au ajuns astăzi în judeţul Botoşani, prin intermediul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Autosanitarele au fost aduse cu surle și sunet de sirene în fața prefecturii, ca să le vadă populația, iar oficialii prezenți s-au pozat toți printre mașinile noi.

Demersurile pentru achiziționarea de ambulanțe noi a început acum patru ani, după această perioadă ajungând, în sfârșit, 12 și la Botoșani. Zece dintre ele au fost repartizate Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar două la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, valoarea lor depăşind 5 milioane de lei. Potrivit oficialilor, acesta este însă primul lot pentru că în perioada următoare vor fi aduse şi alte ambulanţe SMURD 4×4, dar şi ambulanţe A2 de transport pacienţi precum şi câteva autosanitare de tip C. Nu s-a specificat o dată exactă pentru ”perioada următoare.”

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) din Botoșani avea la dispoziție 23 de ambulanțe din care 20 care au depășit cu mult numărul de kilometri admiși, existând unele care aveau parcurşi peste un milion de kilometri, în condiţiile în care perioada optimă de funcţionare ar fi de maxim patru ani. „Suntem cea mai solicitată unitate de intervenţie. Zilnic avem în medie peste 100 de solicitări”, a spus Mihai Muraru, directorul medical din cadru SJA.

Potrivit protocolului, SJA ar urma să primească 21 de ambulanțe din care 6 ambulanțe de tip A, 9 ambulanțe de tip B4x2, 5 ambulanțe de tip B4x4 și 1 ambulanță de tip C5, iar SMURD Botoșani va primi 6 autospeciale din care 5 ambulanțe de tip B4x4 și o ambulanță de tip C.

Toate mașinile indiferent că este vorba de autospeciale sau de ambulanțe sunt dotate cu sisteme integrate moderne pentru asistență medicală. Astfel, se va asigura legătura directă între serviciile SMURD și serviciile de ambulanță județene, se vor aplica proceduri de lucru unitare în utilizarea echipamentelor, inclusiv a celor care permit transmiterea la distanță a datelor privind starea victimelor și se va asigura o reducere semnificativă a costurilor cu mentenanța.

Prin dotarea corespunzătoare a parcului auto de ambulanțe, medicii vor avea posibilitatea de a interveni mult mai rapid la situațiile de urgență apărute.Totodată, se speră că va fi diminuat şi timpul de intervenţie, care în prezent este între 20-30 de minute de la solicitare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...