Festivalul coral „O, ce veste minunată!”, o încântare pentru iubitorii de frumos (video)

dav

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Botoşani a organizat ieri ediţia a IX-a a Festivalului – concurs coral „O, ce veste minunată!” Concursul s-a adresat formaţiilor corale şi grupurilor folclorice de amatori. Repertoriul celor care au evoluat în faţa juriului a inclus colinde, cântări psaltice, cântece de stea, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.

La festival au participat formaţii din Botoşani, Bistriţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Republica Moldova.

„Misiunea instituţiei de cultură se realizează şi prin promovarea unităţii şi identităţii culturale a românilor, prin organizarea unor acţiuni în plan educaţional, cultural şi social.  Astfel, Festivalul – concurs coral <O, ce veste minunată!> este un nou prilej de prezentare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare”, a declarat Cornelia Ciobanu, directorul CJCPCT Botoşani.

La festival au participat 26 de formaţii corale, misiunea juriului fiind grea dată fiind prestaţia artistică deosebită a celor care au urcat pe scenă. „Acest festival este în primul rând o încântare pentru suflet. Evenimentul cultural vine să înnobileze perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă”, a declarat un profesor participant la festival.

bdr
bty
bty
dav
bty
bdr
bty
bty
dav
Deja ai votat!